Politologas: Majausko nuostaba dėl pašalinimo iš partijos neskamba nuoširdžiai

Prieš 1 metus 69

Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas šalinamas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD)  partijos. Tokį verdiktą pirmadienio vakare paskelbė partijos Priežiūros komitetas. LRT TELEVIZIJOS laidai „Svarbi valanda“ kalbėjęs „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Tadas Ignatavičius mano, kad M. Majausko pareiškimas, kad sprendimas jį nustebino, yra nenuoširdus, o iki tokios situacijos privesti galėjo politiko karjeros ambicijos.

T. Ignatavičius sako, kad jį nustebino M. Majausko pareiškimas, kad sprendimas šalinti jį iš partijos buvo netikėtas ir skaudus.

„Retorika, kad M. Majauskui buvo netikėtas etikos prievaizdų sprendimas, yra šiek tiek nenuoširdus pasakymas, nes jau po partijos Prezidiumo ir kitų partijos organų sprendimų buvo aišku, koks likimas M. Majausko laukia“, – teigia pašnekovas.

Anot politologo, jis žinojo, kad žaidžia pavojingą žaidimą ir susidarydavo įspūdis, kad M. Majauskas provokavo savo partiją. Jis sako manantis, kad Seimo nario elgesį, privedusį iki jo pašalinimo iš TS-LKD gretų, galėjo paskatinti partijoje neįgyvendintos ambicijos.

„Kaip aš juokauju, o gal tai, sakykim, vidurio amžiaus krizė. <...> Prasideda tokie klausimai – o kas aš toks ir ką čia veikiu, ar aš pasiekiau tą, ką galėjau pasiekti, galbūt karjera būtų susiklosčiusi kitaip? Aš įsivaizduoju, kad po to niukso, šalto dušo, kai M. Majauskas negavo tos kėdės Liuksemburge [Europos Audito Rūmuose – LRT.lt], jis pradėjo svarstyti, kodėl 40-ties metų Gabrielius Landsbergis turi viską, o jis neturi praktiškai nieko. Čia, matyt, toks egzistencinis klausimas – arba dabar, arba ne“, – dėsto T. Ignatavičius.

LRT.lt primena, kad M. Majauskas ir jo partijos kolega Mykolas Skritulskas kartu su Laisvės partijos atstovais Seime balsavo už pasiūlymą 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą maitinimo sektoriui taikyti visus ateinančius metus, o ne 2023-ųjų vidurio, kaip siūlė Vyriausybė.

Po šio balsavimo TS-LKD Prezidiumas kreipėsi į konservatorių frakciją, kad ši vietoje M. Majausko deleguotų kitą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininką. Taip nuspręsta dėl to, kad M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti iniciatyvų biudžetui, kurie nėra suderinti su ministrų kabinetu.

Skaityti visą pranešimą