Policija nustatė Anykščių rajone sovietų karių kapus išdažiusius asmenis

Prieš 2 metus 144

Ingrida Steniulienė, BNS2022.04.11 11:54

Anykščių policija nustatė, jog Kurklių miestelyje Antrojo pasaulinio karo paminklą sovietų kariams Ukrainos vėliavos spalvomis išdažė trys asmenys.

Sekmadienio naktį, apie 0.52 val., buvo pastebėta, kad Kurklių miestelyje, Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių kapinėse, geltonos ir mėlynos spalvos dažais nudažyta kario skulptūra.

Kaip skelbia policija, Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai įtardami, kad gali būti išniekinta viešosios pagarbos vieta, vykdė prevencines priemones, sustiprino patruliavimą, viešąją vietą stebėjo vaizdo kameromis.

Apie įvykdytą nusikalstamą veiką Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių kapinėse policija informaciją gavo iš karto.

Pasak policijos, nedelsiant buvo imtasi veiksmų ir tą pačia dieną buvo nustatyti įtariami asmenys: 1977 ir 1979 metais gimę vyrai bei 1983 metais gimusi moteris. Dar vieno vyro asmenybė nustatoma.

Įtariamų asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos yra Vilniuje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pagal šį straipsnį asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vasarį prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Lietuvoje nuolat fiksuojami atvejai, kai išniekinami paminklai sovietų kariams.

Šiaulių rajone sekmadienį Ukrainos vėliavos spalvos dažais rastas nudažytas paminklas sovietų kariams ir atminimo lentelės.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą