Po žinios apie Paleckio sukurtą organizaciją – ministerijos pavedimas atlikti tyrimą: įtaria klastotę

Prieš 1 metus 77

Žiniasklaidai paskelbus, kad laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Rusijai atliekantis Algirdas Paleckis sukūrė naują organizaciją, Teisingumo ministerija pavedė Kalėjimų departamentui atlikti vidinį tyrimą ir, esant reikalui, inicijuoti ikiteisminį tyrimą dėl šios žinios. Svarstoma, kad naujas juridinis asmuo galėjo būti sukurtas, suklastojus asmens parašą.

Apie tai antradienį žurnalistams pranešė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

„Teisingumo ministerija, reaguodamaa į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, nedelsiant ėmėsi pavedimo ir pavedė Kalėjimų departamentui atlikti ir vidinį tyrimą, ir spręsti klausimą dėl ikiteisminio tyrimo pradžios, kadangi yra duomenų, kad galimai galėjo būti suklastotas pasirašymas, o galbūt ir tas pats žmogus pasirašė“, – sakė E. Jablonskas.

DELFI skelbė, kad kalėjime atsidūręs A. Paleckis internetu įsteigė organizaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“. Kaip esą rodo Registrų centro dokumentai, birželio pabaigoje įsteigtos organizacijos steigimo dokumentus elektroniniu parašu pasirašė šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis A. Paleckis.

Pasak teisingumo viceministro E. Jablonsko, pats A. Paleckis neigia įsteigęs organizaciją.

„Jis pareigūnams mini, kad tai – ne jo darbas“, – tvirtino jis.

Viceministras teigė, kad Kauno tardymo izoliatoriuje, kur laisvės atėmimo bausmę atlieka A. Paleckis, kalintys asmenys negali su savimi turėti mobiliųjų telefono aparatų, kurių pagalba, tarkime, galėtų pasinaudoti elektroniniu parašu. Tiesa, anot E. Jablonsko, ar įkalintajam galėjo būti perduotas mobilaus ryšio telefono aparatas, parodys tyrimas.

„Tikimybių visada yra visokių. Kaip žinia, tie daiktai yra draudžiami, neleistini, ypač mobilūs telefonai, mobilus ryšys. Iš principo tai neturėtų būti ir negalėtų įvykti, bet tie atsakymai, atlikus tarnybinį patikrinimą, bus. Aš tikiu, kad taip nebuvo“, – aiškino jis.

E. Jablonskas patikslino, kad E. Paleckio kameroje buvo atlikta krata ir draudžiamų daiktų pas jį rasta nebuvo.

LRT.lt primena, kad šių metų gegužę Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė paliekantis galioti pirmos instancijos teismo sprendimą už šnipinėjimą Rusijai A. Paleckiui skirti šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Skaityti visą pranešimą