Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos paaiškėjo daugiau problemų su „Kauno švara“

Prieš 1 metus 112

Portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius publikacijai apie neva kelis mėnesius neišvežamas šiukšles, paaiškėjo, kad žaliąsias atliekas reikia tvarkyti tinkamai arba už papildomą mokestį jas sutvarko tai darančios įmonės. Po publikacija kauniečiai komentavo, kad kitose miesto vietose, net ir susimokėjus už tvarkymo paslaugas, išvežti atliekų nieks neskuba, tačiau po žurnalistų kreipimosi, miesto komunalininkai žada nepabaigtus darbus atlikti dar šiandien.

„Tai, kad ir tų didmaišių neišveža. Pas mus aplinką tvarko „Kauno švara“ (už pinigus), tai sugrėbė lapus lapkričio viduryje, o didmaišiai stovi iki šiol. Įdomu, iki Velykų išveš ar ne?“ – juokavo kaunietis Darius.

Taip pat kauniečiai atkreipė dėmesį, kad nuo praėjusių metų gruodžio, kai ties V. Krėvės 17/19 namais buvo panaikinti konteineriai, prie V. Krėvės 29/33 esantys labai greitai persipildo. Gyventojai teigia, kad „Kauno švara“ žadėjo tuštinti juos dažniau, tačiau to nedaro.

Dėl atliekų tvarkymo problemų Kaune susisiekėme su „Kauno švaros“ komunikacijos skyriaus specialistu Jonu Tumpa, kuris pakomentavo šias problemas plačiau.

„Mūsų darbininkai šiuos didmaišius (Neries krantinėje, ties Kuršėnų g.) žada išvežti ketvirtadienį.

Kaip nurodė J. Tumpa, dažnu atveju didmaišiai būna paliekami sunkiai pasiekiamose vietose, o įmonės tecnika iki jų negali privažiuoti dėl balų, sniego ar užstatytų automobilių. Šiais atvejais atliekų išvežti turi būti naudojama mažesnė technika, kuri negadintų žaliųjų plotų.

Žaliosios atliekos Kaune / Skaitytojų nuotr.

J. Tumpa taip pat priminė, kad visi didmaišius norintys įsigyti administratoriai, bendrijos arba fiziniai asmenys didmaišius, gali atsiimti arba pas juos, arba savo rajono seniūnijoje.

Jeigu didmaišius pasiima fizinis asmuo, kaina svyruoja nuo 9,90 iki 15,00 € už 1 didmaišį (atsižvelgiant į jų kiekį), o jeigu juridinis asmuo (bendrijos arba administratoriai) – nuo 50,00 € už visa surinktą žaliųjų atliekų (šiuo atveju lapų) kiekį.

Specialistas pakomentavo ir V. Krėvės prospekto kiemuose kilusią problemą dėl greitai besikaupiančių atliekų. Jis patikino, kad pažadą ištesėjo ir atliekos čia tuštinamos dažniau. Tiesa, pažadui ištesėti prireikė metų laiko.

„Kaip ir žadėjome, taip ir padarėme. Konteinerių, esančių šalia V. Krėvės pr. 29/33 namo, tuštinimas buvo padažnintas dar praėjusią savaitę (nuo gruodžio 26 d.). Jeigu anksčiau šioje konteinerių aikštelėje komunalinės atliekos buvo tuštinamos 2 kartus per savaitę, tai šiuo metu jos tuštinamos 3 kartus – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Tuo tarpu pakuočių atliekos vietoje buvusio 1 karto, šiuo metu irgi tuštinamos bent 2 kartus per savaitę.

Anot specialisto, išvežimų grafikas koreguojamas atsižvelgiant į jų užpildymą. Jeigu darbuotojai pastebi, kad atliekų konteineriai perpildomi, tada vežimai dažnėja.

Skaityti visą pranešimą