Pastebėtas besiblaškantis šuo gelbėtojus nuvedė iki gaisro – žaibiška jų reakcija padėjo išvengti nelaimės

Prieš 1 metus 56

Jeigu ne Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus specialistų, nežinia, kuo būtų pasibaigęs trečiadienio vakarą Kėdainiuose mediniame daugiabutyje kilęs gaisras, rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (VPGT) feisbuke. 

Trečiadienio vakarą Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Skirmantė Grigaitienė ir vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas važiuodami iš objekto pastebėjo gatvėje lakstantį išsigandusį šunį. O jis blaškėsi ne šiaip sau.

„Namo viršuje pamačiau iš stoglangio rūkstančius dūmus... Iššokę iš automobilio, puolėme į namą ieškoti žmonių, skubėjome visus evakuoti, raginome gyventojus kuo skubiau pasiimti dokumentus ir šiltesnius rūbus. Skubinome visus kuo greičiau išeiti ir palikti patalpas, – pasakoja S. Grigaitienė. – Kolega Dainius skubiai atjungė vieną dujų balioną, išnešė jį į lauką. Dar bandėme gesinti su gesintuvu, bet liepsna jau buvo įsisiautėjusi. Džiaugiamės, kad pasisekė tuo metu name buvusius net kelis žmones išprašyti iš namo. Mačiau moterį, laikančią kūdikį ant rankų, mažytę mergaitę, pagyvenusią moterį... Ugniagesiai jau buvo iškviesti, o kol jų laukėme, prižiūrėjome, kad žmonės nelįstų per arti degančio namo, nesugalvotų eiti į jo vidų pasiimti daiktų, reikėjo stabdyti ir filmuojančius, fotografuojančius gaisrą smalsuolius. Pavojų kėlė krentantys nuo stogo nuodėguliai, nuo karščio pyškantys stiklai.“

Kauno PGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė S. Grigaitienė dirba dar tik trečias mėnuo. Tokia patirtis jai – pirmoji: „Adrenalino pliūpsnis. Neišsigandau. Labai džiaugiamės, kad šiame gaisre nenukentėjo žmonės.“

Ji prisipažįsta, kad tuo metu labiau bijojo teritoriją akylai saugančio didelio šuns nei gaisro: „Nepririštas šuo nenorėjo įsileisti svetimų žmonių“.

Gaisro metu nudegė 30 kv. m stogo, nuardyta apie 80 kv. m stogo konstrukcijų. Apdegė 30 kv. m patalpų mansardoje, vandeniu sulieti namo pirmame aukšte esantys butai. Dūmų detektorių butuose nebuvo.

Skaityti visą pranešimą