„Parkavimas Kaune“ plečia veiklą: nuo šiol rinks mokestį už plaukimą laivu „Žalgiris“

Prieš 2 metus 202

Biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“ nuo šiol vykdys ir plukdymo laivais paslaugų apmokestinimą. Kauniečiai galės pasinaudoti vandens transportu, jog nukeliautų nuo Nemuno salos iki Zapyškio. Paskelbtos ir šios sezoninės pramogos kainos.

Kaip nurodė BĮ „Parkavimas Kaune“ atstovai, įmonė vykdys paslaugos mokesčio surinkimą už keleivių plaukimą laivu.

Plauks su „Žalgiriu“

„Kaip tik šiomis dienomis baigtos viešųjų pirkimų procedūros ir pasirašyta sutartis su paslaugos teikėju. Kauniečius ir miesto svečius suplanuotu maršrutu plukdys laivasŽalgiris“. Atnaujintame jo salone tilps 70 keleivių, taip pat numatyta apie 20 vietų dviračiams ir paspirtukams“, – teigė įstaigos direktoriaus pavaduotojas Andrius Derliūnas.

Plaukimas „Žalgiriu“ – sezoninė pramoga. Keleiviai galės plaukti penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo gegužės 15 iki rugsėjo 15 dienos. Laivas kursuos nuo Nemuno salos iki Zapyškio maršrutu „Žalgirio arena“-Vytauto bažnyčia-Kačerginė-Zapyškis ir atgal į Kauną: Zapyškis-Kačerginė-Vytauto bažnyčia-„Žalgirio arena“.

Pasiteiravus kokias dar veiklas be parkavimo apmokestinimo Kauno mieste vykdo BĮ „Parkavimas Kaune“, A. Derliūnas įvardijo, jog nuo gegužės vidurio BĮ „Parkavimas Kaune“ pradės administruoti naują laivų prieplauką vadinamojoje Neptūno įlankoje, taip pat administruoja kempingą Jonavos gatvėje, išduoda prekybos leidimus prekiauti Kauno miesto viešosiose vietose bei išduoda leidimus įvažiuoti į valstybės saugomas teritorijas.

Pakeistos plaukimo kainos

Kauno miesto taryba balandžio 26 dieną nusprendė pakeisti BĮ „Parkavimas Kaune“ teikiamų paslaugų įkainius.

Nuo šiol plaukimas laivu suaugusiajam kainuos 5 eur., pensininkui / neįgaliajam – 2,5 eur., moksleiviui / studentui taip pat 2,5eur., norintiems gabentis dviratį, tai kainuos dar 1 eur., o vaikai iki 7 metų galės keliauti nemokamai.

Prisidės prie darnaus judumo mieste

Kaip rašoma projekto aiškinamajame rašte, vienas iš darnaus judumo mieste planų koncepcijos bruožų yra gerinti teritorijų prieinamumą ir teikti aukštos kokybės susisiekimo paslaugas mieste ir priemiestyje.

„Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ vienas tikslų yra tenkinti viešuosius interesus skatinant darnų judumą, siekiant mažinti neigiamą transporto priemonių poveikį aplinkai ir jų koncentraciją Kauno mieste, įstaigos nuostatų 9.8 p. taip pat numatyta įstaigos funkcija yra vykdyti darnų judumą skatinančių priemonių įrengimą, priežiūrą ir eksploatavimą. Pagal nuostatų 10.7 p., įstaiga, įgyvendindama tikslus, turi teisę vykdyti vandens transportui būdingų paslaugų veiklą (52.22)“, – rašoma aiškinamajame rašte.

„Kauno mieste plaukiant upe Nemunu galima pasiekti daug lankytinų objektų, esančių skirtingose Kauno miesto vietose – senamiestį, Pažaislio vienuolyno parką ir kt., todėl neabejotina, kad galimybė šias vietas pėstiesiems ir dviratininkams pasiekti laivu prisidėtų prie darnaus judumo Kauno mieste. Be to, 2022 m. sausio 22 d. įvyko didysis programos „Kaunas 2022“ atidarymas, o per ateinančius metus Kaune ir Kauno rajone įvyks apie 40 festivalių, daugiau nei 60 parodų, per 250 scenos meno renginių ir per 250 koncertų. Į vykstančius renginius būtų suteikiama galimybė nuvykti naudojantis vandens transporto paslauga“, – naujos veiklos teigiamus aspektus diktavo projekto rengėjai.

Skaityti visą pranešimą