Parengtos Ukrainos vaikų ugdymo Lietuvoje programos, skirtos mokiniams, liksiantiems Lietuvoje

Prieš 1 metus 94

Švietimo įstaigoms ir savivaldybėms, švietimo, mokslo ir sporto ministerija pateikė rekomendacijas kitų metų ukrainiečių vaikų ugdymui.

Nuo kitų metų, vaikai, planuojantys pasilikti Lietuvoje iki vienų metų ar trumpiau, turės galimybę mokytis nuotoliniu būdu, tačiau tik Ukrainos švietimo ministerijos pripažintose nuotolinį ugdymą teikiančiose mokyklose.

Šeimoms išlieka galimybė laisvai rinktis mokyklą, kurią lankys vaikas – lietuvių mokomąja kalba arba tautinių mažumų kalbomis.

Visiems Lietuvos mokyklose registruotiems vaikams bus privaloma lietuvių kalba. Tai galios ir nuotoliniu būdu Ukrainos mokykloje besimokantiems moksleiviams.

„Pirmiausia labai svarbu, kad ukrainiečiai, jų tėvai, vaikų tėvai, patys vaikai įsivertintų, ar tikrai planuoja tik trumpai būti Lietuvoje, nes mes labai rekomenduojame visiems vaikams atvykti į lietuviškas mokyklas ir tikrai visų, kiekvieno asmeniškai ieškosime, kad jie atvyktų į lietuviškas mokyklas, tačiau jeigu vaikai planuoja čia būti trumpą laiką, galės mokytis Ukrainos pripažintose nuotolinėse mokyklose, pabrėžiu, tik pripažintose ir tokiu būdu Lietuvos mokyklose tiktai registruotis, tačiau gauti tik lietuvių kalbos, neformalaus ugdymo, tai reiškia, galimybė dalyvauti būreliuose, psichologinė pagalba, jeigu būtų tokia būtinybė“, – sako Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Skaityti visą pranešimą