Papuošė Kauno daugiabučio sieną: įamžintas keliautojas A. Valujavičius ir aktorė E. Smoriginaitė

Prieš 1 metus 93

Geležinio Vilko g. 15 adresu pažymėto daugiabučio sieną puošia piešinys. Jame – bendruomeniškų kaimynų iniciatyva įamžinti du šiame kieme augę vaikai – aktorė Eva Smoriginaitė ir keliautojas Aurimas Valujavičius, rašoma Kauno savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ įraše.

„Būtent šiam kauniečiui šiandien didi diena – 120 d. irkline valtimi per Atlanto vandenyną plaukęs Aurimas šiąnakt pasieks Floridos krantus. O mes labai jo laukiame, kad galėtume jį garsiai pasveikinti už įkvepiančią drąsą, kuriančią istoriją!“ – rašoma feisbuko įraše.

Piešinys – Fluxus Labas programos dalis, kurią įgyvendino tapytoja Laura Slavinskaitė. Idėjų autoriai: Indrė Alechnavičiūtė, Eva Smoriginaitė, Vaida Bubnytė ir Vilius Vyšniauskas.

Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus, o idėja leistis į Atlantą su irklais gimė plaukiant baidare Dunojumi.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekė užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Keliautojas tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Skaityti visą pranešimą