„Paparazzi“ apdovanojimuose – įvertinimai LRT dvejose kategorijose

Prieš 1 metus 158

Spaudos dienos išvakarėse LRT veikla, skaidrinant valstybės valdymą ir viešų lėšų naudojimą, įvertinta prestižiniu „Paparazzi“ forumo prizu „Už tyrimus“. Tuo tarpu portalo LRT.lt fotografas Domantas Umbrasas pelnė „Metų paparaco“ titulą.

Prizai įteikti penktadienį Vilniuje vykusiame žurnalistų ir komunikacijos specialistų renginyje „Paparazzi 2022“, kurį jau septynioliktą kartą organizavo strateginės komunikacijos agentūra „Publicum“.

Renginio metu „Paparazzi“ nominacijomis įvertinti svarbiausi pastarųjų dvejų metų įvykiai, reiškiniai ir žmonės Lietuvos žiniasklaidoje.

Kaip teigia „Publicum“ įkūrėjas ir vadovas Ričardas Jarmalavičius, nominacija „Už tyrimus“ skirta LRT už „išskirtinį darbą, skaidrinant valstybės valdymą ir viešų lėšų naudojimą pandemijos laikotarpiu“. LRT Tyrimų skyriui tai jau yra antrasis „Paparazzi“ prizas. Pirmasis atiteko jau už pirmuosius skyriaus darbus 2018 m.

LRT fotografas D. Umbrasas „Metų paparaco“ titulą pelnė už 2020 m. užfiksuotą akimirką iš prezidento Gitano Nausėdos spaudos konferencijos.

„Šis kadras bene geriausiai atspindi to meto šalies iššūkius, pasakoja mūsų su jumis bendrą istoriją. Čia ir pandemija, ir valdžios santykis su žmogumi, ir mūsų visų pastarojo meto nuotaika“, – sako R. Jarmalavičius.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą