Pagalbos Ukrainai aukcionas: diplomatai ir verslo atstovai susivienijo rinkdami lėšas akcijai „Radarom!“

Prieš 1 metus 49

Norėdami paminėti vasario 24-ąją, Estijos nepriklausomybės paskelbimo dieną, Estijos ambasada Lietuvoje kartu su Europos verslo tinklu (angl. European Business Network) bei kitais verslo atstovais pabrėžia laisvės svarbą, organizuodami renginį, kurio siekia paremti už laisvę kovojančius ukrainiečius, rašoma Estijos ambasados Lietuvoje pranešime žiniasklaidai. Organizatoriai pasirinko surengti aukcioną, skirtą rinkti lėšas akcijai „Radarom!“.

Antradienio vakarą sostinėje, viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, surengtas „Radarom!“ ambasadorių aukcionas.

„Mes, Europos Sąjungoje, susiduriame su didele rizika pavargti nuo šio karo. Deja, bet žiauri Rusijos agresija prieš Ukrainą toli gražu nesibaigė, todėl padėdami Ukrainai turime veikti vieningai. Kiekviena žingsnis, kurį darome visi kartu, mus priartina prie radarų Ukrainai ir jos pergalės“, – teigia Estijos ambasadorė ​​Lietuvoje Kai Kaarelson.

Viešasis ir privatus sektoriai susivienijo, jog pateiktų gausa skirtingų daiktų bei paslaugų, kurias bus galima įsigyti aukciono metu. Prekių spektras platus: nuo viešnagės prabangaus viešbučio apartamentuose iki įrėmintų Ukrainos pašto ženklų. Galima pasidžiaugti aktyviu ne tik ambasadų, bet ir verslo įsitraukimu prisidedant prie aukciono kokybės.

„Džiaugiamės, kad žmonės taip aktyviai prisideda prie šio renginio. Lietuvos ir užsienio verslo atstovų bei diplomatų jėgų sujungimas siekiant aukoti „Radarom!“ padės ne tik greičiau pasiekti 10 milijonų tikslą, bet paskatins ir užsieniečius inicijuoti panašias akcijas kitose Europos valstybėse“, – skelbė Europos verslo tinklo komanda.

Vienas iš renginio organizatorių Europos verslo tinklas – tai organizacija, pastaruosius 15 metų kviečianti užsienio kapitalo įmones ir tų šalių ambasadas stiprinti partnerystę ir tarpusavio ryšius, rašoma Estijos ambasados pranešime žiniasklaidai.

Už akcijos „Radarom!“ pinigus bus įsigyti daugiafunkciniai taktiniai radarai, kurie užtikrintų saugią oro erdvę aplink Ukrainai itin svarbius infrastruktūros objektus – elektrines, vandens bokštus. Šiuo aukcionu siekiama padėti pasiekti ambicingą tikslą – surinkti 10 milijonų eurų.

Vasario 21 dienos 20 valandos duomenimis, surinkta suma siekia 8 326 347 eurus.

Skaityti visą pranešimą