Pagal ką pasirinkti miegamojo lovą?

Prieš 4 mėnesius 242

Lova yra pagrindinė kiekvieno miegamojo dalis. Nuo tinkamai parinktos lovos ir čiužinio priklauso kasdienio poilsio komfortas ir patogumas. Taip pat labai svarbi baldų estetika. Platus gaminių asortimentas leidžia priderinti lovą prie bet kokio miegamojo dizaino! Klasikinės medinės lovos, minkšti baldai ar lovos su kontinentiniu pagrindu - ką rinktis?

Kokią lovą savo miegamajame pasirinkti?

Šiandien daugelyje parduotuvių didžiausią asortimentą sudaro medinės ir minkštos lovos su rėmais. Tai lovos, pritaikytos čiužiniui, kuris parenkamas atskirai ir dedamas į gerai pritvirtintą rėmą.

Medinės lovos yra klasikinis sprendimas, kuris tiks bet kokiame miegamajame. Jos yra labai populiarus baldas tarp pirkėjų ir išsiskiria natūralumu, suteikiančiu kambariui nepakartojamą atmosferą. Be to, mediena yra antialerginė medžiaga, nuo kurios greitai pašalinamos dulkės ar kiti nešvarumai.

Šiuolaikinės medinės lovos gaminamos iš aukštos kokybės medienos, kuri ilgus metus išlaiko tiek naudingumo, tiek estetines savybes. Daugelį lovų modelių galima rinktis iš kelių medienos spalvų, pavyzdžiui, natūralaus alksnio, graikinio riešuto, vyšnios ar medaus, todėl lovą itin lengva priderinti prie kitų miegamojo baldų.

Minkštos lovos šiuo metu yra viena populiariausių lovų rūšių, kurias renkasi klientai. Jos vertinamos dėl plataus apmušalų audinių asortimento, todėl kiekvienas gali pasirinkti tinkamą spalvinę gamą, kad lova visiškai derėtų prie miegamojo interjero. Spalvų universalumas - ne vienintelis minkštų lovų privalumas.

Šios lovos išsiskiria plačiu galvos atramų tipų pasirinkimu. Galima rinktis klasikinius tiesius galvūgalius, taip pat įvairių geometrinių formų dygsniuotus galvūgalius, dėl kurių jie puikiai dera tiek klasikiniuose, minimalistiniuose miegamuosiuose, tiek ekstravagantiškesnio stiliaus miegamuosiuose.

Kokio pločio lovą pasirinkti?

Galvojant, kokią lovą rinktis miegamajam, svarbu atsižvelgti į baldo dydį, kuris turi puikiai derėti prie viso kambario, kad tilptų kiti būtiniausi baldai. Kokio dydžio miegamojo lovą pasirinksime, daugiausia priklauso nuo mūsų poreikių.

Dviviečiams miegamiesiems idealus sprendimas - įsigyti 160×200 cm dydžio lovą, kiti pasirinkimai, priklausomai nuo kambario dydžio: 140×200, 180×200 ar net 200×200 cm dydžio lovos. Dydžio pasirinkimui įtakos turi ir daug kitų dalykų, priklausančių tik nuo mūsų pageidavimų ir skonio.

Vaikų kambariams ar mažesniems vieno asmens miegamiesiems gamintojai yra paruošę nuo 80 iki 120 cm pločio lovų. Svarbu nepamiršti, kad miegamasis turi būti praktiškai sutvarkyta vieta, kurioje galėsime laisvai naudotis kiekviena erdve.

Praktiškos papildomos funkcijos lovose!

Papildomų funkcijų dėka lova gali ne tik užtikrinti patogų poilsį, bet ir sukurti papildomą praktinę erdvę miegamojo reikmenims laikyti, taip pat sudaryti geresnes sąlygas vakariniam poilsiui su knyga. Daugelį lovų modelių, tiek minkštų, tiek medinių, galima įsigyti su papildomu patalynės konteineriu, atidaromu šone arba priekyje, ištraukiamais stalčiais (dviem, trimis arba per visą lovos ilgį) arba galvūgalyje įmontuotu LED apšvietimu. 

Skaityti visą pranešimą