Orai: šaltukas savaitgalį dar nesitrauks, bet kitos savaitės pradžia žada pokyčius

Prieš 1 metus 64

Savaitgalį Lietuvą dar bus apėmęs šaltukas, tačiau jau naujos savaitės pradžioje grįš teigiama temperatūra.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas LRT RADIJUI kalbėjo, kad šeštadienio rytas Lietuvoje – debesuotas, daugelyje šalies vietų pasirodė negausus sniegas. Vėjas – stiprokas, pietryčių, todėl lauke gana žvarbu.

Temperatūra pietvakarinėje šalies pusėje šeštadienio rytą krito iki 6-12 laipsnių šalčio, o šiaurės vakarų dalyje – 13-18 laipsnių šalčio. Žemiausia temperatūra fiksuota Švenčionių, Zarasų apylinkėse, Ignalinoje.

Šeštadienio diena išliks debesuota, daug kur negausiai pasnigs. Išliks stiprokas pietryčių vėjas, vakariniame šalies pakraštyje gūsiai sieks 15m/s, todėl diena bus žvarbi.

Pietvakariniuose rajonuose galima silpna lijundra. Šioje šalies dalyje temperatūra sieks 2-7 laipsnius šalčio, o šiaurės rytinėje šalies dalyje laikysis 8-13 laipsnių šaltukas.

Sekmadienio naktį daug kur, dieną tik kai kuriose šalies vietose iškris negausūs krituliai, daugiausia sniegas, bet su šiltesniu oru gali pasirodyti ir dulksna, formuotis silpna lijundra.

Pietryčių vėjas išliks stiprokas, todėl kai kur dar bus žvarbu.

Temperatūra naktį beveik nebekris ir pietvakrinėje šalies pusėje sieks 2-7 laipsnius šalčio, šiaurės rytinėje – 8-13 laipsnių šalčio.

Sekmadienio dieną temperatūra sieks 1-6 laipsnius šalčio, o vakarų Lietuvoje vietomis atšils iki 0-2 laipsnių šilumos.

Prasidedant naujai savaitei, pirmadienį ir antradienį, daugelyje šalies vietų numatomi krituliai. Rytiniuose šalies rajonuose didesnė tikimybė sulaukti sniego ir šlapdribos, o likusioje šalies dalyje vyraus šlapdriba ir lietus.

Pirmadienio naktį dar vyraus neigiama temperatūra, bet dieną jau daug kur bus 0-4 laipsniai šilumos, o antradienį jau ir naktį, ir dieną vyraus teigiama temperatūra.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Eismo sąlygas Lietuvoje sunkina snygis

Šeštadienį ryte šalies keliuose dėl buvusio ar besitęsiančio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos Plungės, Kelmės ir Jurbarko rajonuose, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Jos duomenimis, ryte ten kelių dangos slidžios, padengtos pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu, vietomis yra provėžų, dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu.

Daugelyje rajonų silpnai sninga, vietomis pusto, tik Utenos ir Vilniaus apskrityse be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 8 iki 13, šiaurės ir rytų Lietuvoje iki 18 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Vėjas pietryčių, 8–13 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 iki 8, šiaurės rytiniuose rajonuose nuo 9 iki 13 laipsnių šalčio.

Skaityti visą pranešimą