Orai: lietus erzins dar kelias dienas, bet nuo kitos savaitės vidurio – daugiau saulės ir 27 laipsnių šiluma

Prieš 1 metus 78

Artimiausiomis dienomis į Lietuvą atkeliauja kur kas lietingesni orai, o vietomis siaus vėjas, griaudės perkūnija. Pasak sinoptikų, orai taip pat atvės ir dienomis temperatūra tik šiek tiek perkops 20 laipsnių ribą. Tiesa, yra ir gera žinia – sausesnių orų galima tikėtis jau nuo kitos savaitės trečiadienio, o tuomet ir temperatūra kur kas sparčiau pradės kopti į viršų.

„Rytas išaušo visai ramus, pietiniuose ir rytiniuose rajonuose lyja. Temperatūra ryto valandomis pasiskirsčiusi tarp 10-12 laipsnių šilumos, kaip kur vakariniuose rajonuose yra 7-8 laipsniai“, – LRT RADIJUI sekmadienio rytą sakė LHMT sinoptikė Edita Gečaitė.

Sekmadienį daug kur trumpai palis. Galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra 17–22 laipsniai šilumos.

„Toks iki pusvalandžio trunkantis trumpalaikis lietus jokių planų ar atostogų tikrai nesugadins. Tiesa, kai kur sulauksime ir perkūnijos“, – sakė sinoptikė.

Pirmadienį vietomis trumpas lietus, dieną galima perkūnija. Vėjas vakarų, pietvakarių, 6–11 m/s.

Temperatūra naktį 8–13, pajūryje 14–16, dieną 17–22 laipsniai šilumos.

„Pirmadienis bus šiek tiek šiltesnis. Vietomis bus ir apie 23 laipsnius“, – pastebėjo sinoptikė.

Kitą savaitę didesnio lietaus neprognozuojama – antradienį dar numatomas trumpalaikis lietus dienos metu, o nuo trečiadienio jau turėtų įsivyrauti sausi orai.

„Bent jau trečiadienis ir ketvirtadienis turėtų būti sausi, bent kol kas lietaus tikimybė yra nedidelė. Be to, ir temperatūra bus aukštesnė – trečiadienį 21-26, o ketvirtadienį galbūt sulauksime ir 27 laipsnių“ – sakė sinoptikė.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje

Skaityti visą pranešimą