Orai: laukia lietaus ir sniego kokteilis, ketvirtadienio vakare į šalį ateis šaltis

Prieš 1 metus 49

Trečiadienis ir ketvirtadienis Lietuvoje pasižymės itin nemaloniais orais – nors nebus šalta, visą šalį apims mišrūs ir gana stiprūs krituliai, o gyventojai vietomis turėtų pasisaugoti plikledžio. Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Edita Gečaitė LRT RADIJUI sako, kad jau ketvirtadienio vakare šalyje pradės šalti.

Trečiadienis šalyje bus debesuota ir drėgna – pirmiausia krituliai pasieks vakarinę Lietuvos dalį, čia jie numatomi visą dieną. Iki vakaro krituliai jau apims visą šalį. Pietvakarinėje šalies dalyje vyraus lietus ir šlapdriba, o šiaurės rytinėje – šlapdriba ir sniegas. Vietomis gali būti slidu. Vėjas pietvakarių-pietų, pereinantis į pietryčių, bus gana stiprus. Temperatūra svyruos tarp 0-4 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pajūryje, šalčiausia – šiaurės rytiniuose rajonuose.

Ketvirtadienis taip pat numatomas drėgnas. Naktį vyraus lietus, tik šiauriniuose rajonuose šlapdriba, vietomis sniegas. Vietomis krituliai bus smarkūs, kai kur formuosis plikledis. Naktį temperatūra svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos. Dieną prognozuojami mišrūs krituliai. Pietinėje Lietuvoje dominuos lietus, o šiaurėje – šlapdriba ir sniegas. Termometro stulpeliai kils iki 1-6 laipsnių šilumos, tik šiauriniuose rajonuose laikysis apie 0 laipsnių. Tačiau vakare pradės šalti ir jau formuosis plikledis.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Skaityti visą pranešimą