Opozicija imasi versti Navicką, o padėti jiems gali ir kai kurie valdantieji: „pažiūrėkite, kokia ministerijos reputacija“

Prieš 1 metus 57

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas tapo pirmuoju Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės nariu, kuriam opozicija surengė jau antrą interpeliaciją. Pats K. Navickas sakė jaučiantis pareigą likti ministru ir darbus tęsti, tačiau ne tik politiniai oponentai, bet ir kai kurie valdantieji galimybių tam nemato.

Pirmoji K. Navicko interperliacija, surengta beveik prieš metus – praėjusių metų birželį – baigėsi skandalu. Tuomet nepavykus nuversti žemės ūkio ministro, opozicija susirinko daiktus ir išėjo posėdžiauti atskirai nuo valdančiųjų, į istorinę Kovo 11-osios salę.

Kad dar kartą reikalaus K. Navicko galvos, opozicija tvirtino dar pernai, o balandį pažadą ištęsėjo. Ir valdančiųjų gretose yra manančių, kad ministras darbo tęsti negali, nes dėl jo kenčia Žemės ūkio ministerijos reputacija.

Žemės ūkis – sudėtinga sritis?

Prieš ketvirtadienio Seimo posėdį parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen žurnalistams teigė mananti, kad K. Navicko atstatydinimas nebūtų geriausias sprendimas. Ji komentavo, kad žemės ūkis yra sudėtinga sritis, bet neslėpė – Liberalų sąjūdžio gretose yra galinčių interpeliaciją palaikyti.

„Iš esmės frakcijoje manome, kad interpeliacijai yra ne laikas dabar ir palaikyti jos nesirengiame, bet neatmetu, kad gali atsirasti kokia viena atskiroji nuomonė. Žiūrėsime balsavimo metu“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Paklausta, ar minima atskiroji nuomonė – Kaimo reikalų komiteto pirmininko Viktoro Pranckiečio, Seimo pirmininkė atsakė: „Gali būti ir taip.“

Kai interpeliacija K. Navickui buvo rengiama pirmą kartą, V. Pranckietis ją palaikė. Šįkart portalui LRT.lt jis sakė, dar svarstantis, ką daryti, bet žemės ūkio ministrą jis kritikavo.

„Manau, kad reikėtų pasižiūrėti į ministerijos reputaciją ir pagalvoti, kokia dabar yra reputacija ir kas jai vadovauja. Ir čia – atsakymas“, – sakė Kaimo reikalų komiteto pirmininkas.

Portalo LRT.lt žiniomis, jis gali nebūti vieninteliu valdančiųjų atstovu, balsuosiančių už ministro atstatydinimą.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen paklausta, ką reiškia, kad toje pačioje kadencijoje K. Navickui rengiama jau antra interpeliacija, teigė, jog tai rodo, kad žemės ūkio sritis yra itin sudėtinga.

„Šio ministro atsakomybėje yra dabar ypatingai jautri sritis. Mes galime apsižvalgyti aplinkui ir pažiūrėsime, kas kitose valstybėse, mūsų kaimynėse, darosi su šios srities ministrais.

Tikrai, įtampa didžiulė, sprendimai – sudėtingi, yra transformacijos periodas ir natūralu, kad dėmesys šiam ministrui yra padidintas. Tai nebūtinai reiškia, kad ministrui yra kažkokie labai fundamentalūs priekaištai“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Skaityti visą pranešimą