Nors lis, tačiau termometrų stulpeliai kops aukštyn: vietomis bus ir 19 laipsnių šilumos, savaitgalį – dar šilčiau

Prieš 2 metus 158

LRT RADIJAS, LRT.lt2022.05.05 07:01

Ketvirtadienį į šalį ims slinkti lietaus debesys, tačiau šilumos pokyčiai džiugins. Kaip LRT RADIJUI sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Tadas Kantautas, ketvirtadienį aukščiausiai temperatūra kils iki 19 laipsnių šilumos, o jau penktadienį sulauksime ir 20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį į šalį ims plūsti šiluma. Diena bus nepastoviai debesuota, vakarų Lietuvoje kai kur trumpai, negausiai palis. Pūs daugiausiai pietų vėjas, jo greitis sieks 6–11 m/s. Po pietų temperatūra kils iki 13–17 laipsnių, o pietvakrainiuose rajonuose vietomis ir iki 18–19 laipsnių šilumos.

Penktadienį iš pietų priartės nedidelis ciklonas, vyraus nepastoviai debesuoti orai. Naktį vietomis trumpai palis. Pietų vėjas bus nestiprus. Temperatūra naktį nukris iki 4–9 laipsnių šilumos, tik šiaurės vakariniuose rajonuose kai kur bus šalčiau.

Penktadienio dieną vietomis trumpai palis, kai kur su perkūnija. Besikeičiančios krypties vėjas bus nestiprus. Šils iki 15–20 laipsnių ir tik vietomis, kur bus daugiau debesų ir pradės anksčiau lyti, bus 12–14 laipsnių šilumos.

Šeštadienio orai bus labai panūs į penktadienio – vietomis trumpai palis, temperatūra naktį nukris iki 4–9 laipsnių, o dieną vėl kils iki 15–20 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus 11–14 laipsnių.

Daugiau apie orus – specialioje LRT.lt skiltyje.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą