Nelaimė Visagine – berniukas galimai nuskendo vonioje, šeima tarnyboms nebuvo žinoma

Prieš 1 metus 56

Savaitgalį pranešta apie tragišką nelaimę Visagine – namuose rastas miręs 2017-aisiais gimęs berniukas. Šiuo metu atliekamas tyrimas siekiant išsiaiškinti vaiko mirties priežastis. Portalo LRT.lt žiniomis, šeima buvo tvarkinga, į policijos akiratį patekusi nebuvo.

Kaip pranešė policija, šeštadienio, sausio 7 d., apie 20 val. 08 min. buvo gautas pranešimas, kad Visagine, Parko g., namuose, vonioje, rastas galimai nuskendęs berniuko (g. 2017 m.) kūnas.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Teismo medicinos ekspertai nustatys tikslias vaiko mirties priežastis.

Šeima gyveno tvarkingai, į policijos akiratį nebuvo patekusi“, – portalui LRT.lt teigė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus specialistai portalui LRT.lt patvirtino, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai ir nelaimės aplinkybėms nustatyti.

Pirminiais duomenimis, galėjo įvykti nelaimingas atsitikimas.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba taip pat nenurodė turėjusi žinių apie šeimą.

Utenos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė raštu pateiktame komentare nurodė, kad tarnyba reiškia nuoširdžią užuojautą didžiulę asmeninę tragediją – vaiko netektį – išgyvenantiems tėvams ir artimiesiems.

„Vaiko teisių gynėjai skubiai pasiūlė psichologinę pagalbą šeimos nariams. Domėjosi, kaip jaučiasi kiti šeimoje augantys vaikai, bendravo su jais.

Skaudūs ir tragiški nelaimingi įvykiai dar kartą primena, kad mūsų mažiausieji dėmesio reikalauja visur ir visada, nežiūrint jokių aplinkybių – tai laikas su vaikais namuose ar viešoje vietoje, suaugusieji šalia ar tik akimirkai vaikas paliktas vienas – visada turime išliktume budrūs“, – teigė I. Grigalienė.

Skaityti visą pranešimą