Nausėda: vertinu skautų indėlį į mūsų pilietinės visuomenės ir bendruomeniškumo kūrimą

Prieš 1 metus 79

Prezidentas Gitanas Nausėda Marijampolėje pasveikino Lietuvos skautijos narius 23-iojoje pavasario šventėje „Šimtmečiai prie Šešupės“. Vis kitame Lietuvos mieste organizuojamame renginyje susirinko apie tūkstantis skautų iš visos Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

miestelių ir kaimų, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

„Džiugu matyti jus iš įvairių Lietuvos apskričių atvykusius į Marijampolę – ir Suvalkijos, ir šių metų Lietuvos jaunimo sostinę! Vertinu skautų indėlį į mūsų pilietinės visuomenės ir bendruomeniškumo kūrimą. Lietuvos skautijos vykdomos edukacinės programos, stovyklos vaikams, socialiniai projektai, tarptautinės iniciatyvos – reikšmingas Jūsų įnašas į mūsų valstybės socialinę gerovę“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, jog skautai taip pat visada buvo aktyvūs tuose veiklos baruose, kurie susiję su savanoryste ir labdara, jų puoselėjamą bendruomeniškumo galią, stiprybę ir svarbą dar kartą patyrėme ne taip seniai – kai į mums brolišką šalį įsiveržė brutali karo jėga. Lietuvos skautija aktyviai remia Ukrainos žmones, padeda jiems integruotis Lietuvoje, teikia finansinę ar kitokią paramą.

Pasak šalies vadovo, didžiausios pagarbos vertos ir skautų pastangos skiepyti meilę gamtai, kas yra neatsiejama nuo Žalios Lietuvos idėjos, kuriai asmeniškai Prezidentas skiria reikšmingą dėmesį savo darbuose.

Šventės dalyviams prezidentas palinkėjo įkvėpimo kasdieniams savo darbams ir žygiams, taip pat turiningai ir smagiai praleisti laiką skautiškoje bendrystėje.

Skaityti visą pranešimą