Nausėda susitiko su išrinktuoju Čekijos prezidentu: situacija reikalauja, kad visos NATO narės didintų lėšas saugumui

Prieš 1 metus 96

Prezidentas Gitanas Nausėda Miunchene vykstančioje saugumo konferencijoje susitiko su išrinktuoju Čekijos prezidentu Petru Pavelu ir aptarė dvišalius santykius, saugumo situaciją regione, atsaką į Rusijos karą Ukrainoje ir artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, skelbia prezidentūra.

G. Nausėda pabrėžė, kad priešakinės gynybos principų įgyvendinimas, Aljansui priklausančių valstybių gynybos biudžetų didinimas ir pagalba Ukrainai transatlantinės integracijos srityje yra vieni svarbiausių liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo prioritetų.

„Dabartinė situacija reikalauja, kad visos NATO narės didintų lėšas saugumui užtikrinti ir stiprintų gynybos pramonės pajėgumus. Tikimės, kad Vilniaus viršūnių susitikime priimsime tvirtus įsipareigojimus tolesniam gynybos biudžetų didinimui“, – sakė šalies vadovas.

Susitikime Lietuvos prezidentas akcentavo poreikį toliau didinti karinę pagalbą Ukrainai. Lietuvos valstybės vadovas ir Čekijos išrinktasis prezidentas taip pat aptarė ekonominių sankcijų Rusijai, specialiojo tribunolo agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti ir Ukrainos narystės Europos Sąjungoje klausimus, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Skaityti visą pranešimą