Nausėda stebisi, kaip pedofilijos skandalo fone konservatoriai „prarado atmintį“ apie Bartoševičių: anksčiau kartu fotografavosi

Prieš 1 metus 63

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad Seimą sudrebinus pedofilijos skandalui konservatorių partijos nariai staiga atsiribojo nuo bet kokių saitų su įtariamuoju Kristijonu Bartoševičiumi. Šalies vadovo akimis, atrodo keista, kad politikai, anksčiau fotografavęsi su buvusiu Seimo nariu, staiga „prarado atmintį“.

„Keistoka matyti, kad politikai, kurie su tuo žmogumi fotografavosi bendrose nuotraukose ir renginiuose, staiga praranda atmintį. Nebeprisimena, iš kur tas asmuo ir kokiomis aplinkybėmis atsirado. Tai ganėtinai keista“, – trečiadienį TV3 televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

Partijos turėtų atidžiau atsirinkti, kokius kandidatus prieš rinkimus priima į savo gretas, mano prezidentas.

Taip pat šalies vadovas svarsto, kad Generalinė prokuratūra visgi turėtų tirti galimą informacijos nutekinimą K. Bartoševičiui.

„Vis tiek yla išlįs iš maišo ir mes pasieksime tiesą. Be abejonės, tai nereiškia, kad prokuratūra neturėtų dirbti savo darbo. Pirmiausia, turėtų analizuoti, ar informacija nenutekėjo iš jų pačių. Toks klausimas visiškai pagrįstas ir, ko gero, niekas negalėtų 100 proc. į jį atsakyti“, – kalbėjo G. Nausėda.

LRT.lt primena, kad Generalinėje prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo informacijos perdavimo K. Bartoševičiui.

„Iš tiesų yra priimtas sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl spėjamo informacijos perdavimo. <...> Prokuroras, įvertinęs, kad tuo metu surinktų duomenų jau pakanka kreiptis į Seimą prašant panaikinti Seimo nario teisinę neliečiamybę, įvertino, kad šie duomenys jau tampa vieši ir taip pat, kad svarstant teisinės neliečiamybės klausimą Seime, taip pat teikiami ikiteisminio tyrimo duomenys tampa vieši.

Įvertinus šias aplinkybes, prokuroras, kuris nagrinėjo pateiktą pareiškimą, įvertino, kad nėra padaryta nusikalstama veika“, – komentavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Vasario 1 d., trečiadienį, K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl 4 nepilnamečių prievartavimo jam esant Seimo nariu. Tą pačią dieną generalinė prokurorė N. Grunskienė teigia negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, kad informacija apie K. Bartoševičiaus atžvilgiu vykdomą tyrimą buvo nutekinta.

Skaityti visą pranešimą