Nausėda kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl neblaivaus vairavusio teisėjo atleidimo

Prieš 1 metus 72

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį, vadovaudamasis Konstitucija ir Teismų įstatymu bei susipažinęs su Lietuvos Respublikos generalinės prokurorės liepos 13 d. raštu, pasirašė dekretą, kuriuo kreipiasi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjo Vaclavo Karšulio atleidimo iš pareigų, jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjo V. Karšulio įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų. Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas Generalinei prokuratūrai informavus, kad teisėjas V. Karšulis buvo sustabdytas neblaivus vairavęs automobilį, pažymima Prezidentūros pranešime.

Tai jau penktas atvejis per pastaruosius trejus metus, kai teisėjui keliamas atsakomybės klausimas dėl vairavimo neblaiviam. G. Nausėda pabrėžia, kad ši situacija netoleruotina, nes tokie atvejai toliau menkina visos bendruomenės narių reputaciją ir kelia susirūpinimą teismų sistemos ateitimi. Jie liudija, kad teismų sistemoje taikomos vidinės priemonės nėra pakankamos.

Šalies vadovas pabrėžia, kad teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, o visos valdžios turi dėti pastangas teismų sistemai stiprinti, nes nuo to priklauso žmonių pasitikėjimas teisingumu valstybėje.

Skaityti visą pranešimą