Nausėda Berlyne susitiks su Scholzu

Prieš 1 metus 72

Prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę lankysis Berlyne, kur susitiks su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, pirmadienį pranešė prezidentūra.

Per susitikimą planuojama aptarti pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, Rusijos karo prieš Ukrainą ir agresorės atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus klausimus, Lietuvos ir Vokietijos dvišalius ekonominius ryšius.

G. Nausėda ir O. Scholzas pernai birželį Vilniuje paskelbė komunikatą, kad „Vokietija yra pasirengusi vadovauti tvirtai ir kovai paruoštai brigadai Lietuvoje, skirtai atgrasyti ir ginti nuo Rusijos agresijos“.

Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Balandžio 26–27 dienomis vyksiančio darbo vizito metu Lietuvos vadovas taip pat dalyvaus Körber-Stiftung instituto renginyje, sakys kalbą „Zeitenwende. Lūžio taškas: Lietuvos požiūris“, numatyti G. Nausėdos susitikimai su Vokietijos verslo atstovais.

Skaityti visą pranešimą