Nausėda apie straipsnius „Financial Times“: bendravau su daugybe žiniasklaidos priemonių, bet už tai niekada nereikėjo mokėti

Prieš 1 metus 54

Vertindamas straipsnių apie Lietuvą dienraštyje „Financial Times“ pirkimo faktą, prezidentas Gitanas Nausėda nedaugžodžiavo – „norėta, kaip geriau, išėjo, kaip visada“.

„Galiu tik pasakyti savo asmeninį pavyzdį. Tikrai bendravau su daugybe žiniasklaidos priemonių pasaulyje (CNN, BBC, tas pats „Financial times“) ir niekada už tai nereikėjo mokėti“, – sakė G. Nausėda.

„Labai raginu išnaudoti visas galimybes populiarinti Lietuvą tais būdais, kurie yra prieinami. Manau, kad tai tikrai įmanoma padaryti, nes šiandien susidomėjimas Lietuva, jos požiūriu į įvykius Ukrainoje, Baltarusijoje tikrai yra natūraliai didelis. Būtų galima sutaupyti valstybės pinigų tiesiog duodant interviu ir populiarinant mūsų požiūrį“, – taip pat kalbėjo G. Nausėda.

Reaguodama į viešojoje erdvėje kilusias diskusijas, esą straipsnių apie Lietuvą dienraštyje „Financial Times“ pirkimo faktas buvo nuslėptas, o publikacijos traktuotos kaip išskirtinis užsienio žiniasklaidos dėmesys, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė mananti, jog tai, kad šiame leidinyje rašoma apie Lietuvos finansinių technologijų verslą, yra tik gerai.

„Investuok Lietuvoje“ pati planuojasi, kur alokuos savo biudžetą, kurioms viešinimo priemonėms ir kurioms Lietuvos pristatymo kampanijoms. Tai yra jų sprendimas. Aš, tiesą sakant, manau, kad ne visada ministrai turi žinoti, kur Lietuvai geriau save pristatyti.

Tikiu, kad buvo argumentų. „Financial times“ yra tikrai skaitomas leidinys ir tai, kad ten apie Lietuvos finansinių technologijų verslą yra kalbama, yra tik gerai“, – kalbėjo ministrė.

LRT.lt primena, kad šią savaitę britų portalas „Financial Times“ skiltyje „Special Reports“ publikavo septynis straipsnius apie Lietuvą – valstybės laikyseną tarptautinėje erdvėje, pažangą finansinių technologijų sektoriuje, fotografų pasiekimus, Suvalkų koridoriaus situaciją, energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, krepšinio istoriją bei pirmąjį verslo vienaragį „Vinted“.

Tokiu dėmesiu Lietuvai džiaugėsi eilė institucijų bei politikų.

Dienraštyje pasirodžius serijai straipsnių paaiškėjo, jog už išskirtines publikacijas Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi Všį „Investuok Lietuvoje“ sumokėjo 56,8 tūkst. eurų (su PVM).

„Financial Times“ korespondentas Richard Milne patvirtino, kad Vyriausybė ir užsakovai niekaip neprisidėjo prie redakcinių turinio sprendimų.

Skaityti visą pranešimą