Nausėda apie Rusijos grasinimus: reikia reaguoti, bet krūpčioti neverta

Prieš 1 metus 83

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu „Dienos temai“ teigia, kad šalies vadovo pareigos jam davė stiprų pareigos jausmą, o jis yra išmintingos politikos šalininkas. Vertindamas paskutinius Rusijos ir Baltarusijos grasinimus dėl Kaliningrado, G. Nausėda teigia, kad dėl to nereikia krūpčioti. 

„Rusija turbūt išnaudotų menkiausią krepštelėjimą, tam kad eilinį kartą išspjautų savo grasinimų porciją. Jie tais garsinimais apdalijo visą Europos Sąjungą. Taip, reikia visada reaguoti, ką tokia valstybė šneka“, – tvirtina prezidentas.

Tačiau G. Nausėda akcentuoja, kad šie Rusijos grasinimai neturi kelti baimės Lietuvai ar sąjungininkams.

„Krūpčioti nuo kiekvieno jų pareiškimo tikrai neverta. Mes turime toliau daryti darbus, kurie yra menkai susiję su Rusija. (Šie darbai – LRT.lt) yra pirmiausia nukreipti į mūsų darbą su sąjungininkais“, – akcentuoja pašnekovas.

Lietuvos užduotis, anot prezidento, yra priminti Vakarų partneriams apie grėsmes iš Rusijos.

„Mes turime pirmiausia atkreipti sąjungininkų dėmesį į tai, kokiame rizikingame regione mes gyvename, kad NATO ir ES adekvačiai reaguotų į grėsmes, kad Rusijai nekiltų nė menkiausių pagundų ardyti mūsų tvirtybės ir atsparumo“, – sako šalies vadovas.

Visą interviu su prezidentu G. Nausėda žiūrėkite šiandien, 21 val., per LRT TELEVIZIJĄ.

Skaityti visą pranešimą