Naujausia apklausa: labiausiai gyventojai pasitiki ugniagesiais, neigiamai vertinami teismai ir prokuratūra

Prieš 1 metus 64

Palankiausiai vertinamų institucijų apklausoje, atliktoje laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu, ir toliau pirmauja ugniagesiai gelbėtojai. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys LRT RADIJUI sako pastebintis, kad labiausiai žiniasklaida linkę nepasitikėti socialdemokratų, valstiečių ir kitų opozicijos partijų rinkėjai. O štai valdančiųjų elektoratas, atvirkščiai – šalies žiniasklaidos priemonėmis linkęs pasitikėti.

Labiausiai Lietuvos gyventojai ir toliau pasitiki ugniagesiais – jų reitingas stabiliai laikosi net ties 90,6 proc. riba, sako V. Gaidys.

Antra pagal populiarumą – šalies policija. Šios institucijos darbą palankiai vertina 67,3 proc. šalies gyventojų.

Krašto apsaugą ir kariuomenę teigiamai vertina 63 proc. apklaustųjų. „Tai šios institucijos jau dagelį metų yra pačiame reitingų viršuje“, – tikina „Vilmorus“ vadovas.

Daugiau neigiamų, nei teigiamų balsų sulaukia šalies politinės partijos, Seimas, Vyriausybė. „Gaila, kad ir teismai bei prokuratūra taip pat su minuso ženklu, – sako V. Gaidys. – Čia, manau, per 10 metų šios institucijos turėtų pasiekti vakarietiškus standartus ir išaugti į pliusą ar bent jau prie jo priartėti.“

Prezidentūrą teigiamai vertina 44,1 proc., Vyriausybę – 17,9 proc., Seimą – 10 proc. šalies gyventojų. Prokuratūrą ir teismus teigiamai vertina 24,7 proc. šalies gyventojų.

Žiniasklaida taip pat jau kuris laikas stabiliai laikosi su minuso ženklu, pastebi pašnekovas.

„Čia galima pastebėti, kad teigiamai žiniasklaidą vertina pozicijos – Tėvynės sąjungos, Laisvės ir liberalų – partijų elektoratas. O neigiamai žiniasklaidą vertina socialdemokratų, valstiečių žaliųjų ir kitų opozcijos partijų rinkėjai“, – sako visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius V. Gaidys.

Reportažo apie naujausius reitingus klausykitės radijo įraše.

Parengė Vismantas Žuklevičius.

Skaityti visą pranešimą