Mokytoją Astrauskaitę priėmusi gimnazijos vadovė: pedagogė dirba, jokio rašto negavau, neturiu priežasčių ją atleisti

Prieš 1 metus 69

Riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama Astra Genovaitė Astrauskaitė iš mokytojos pareigų Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje turėtų būti atleista šiomis dienomis, be to, mokykloje bus atliktas platesnis tyrimas. Taip trečiadienį pareiškė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas. O gimnazijos direktorė Irina Ignatavičienė sako negavusi jokio rašto, kuriuo remdamasi turėtų tai padaryti.  

„Mokytoja dirba. Jokio rašto negavau. Kol kas dirba“, – LRT.lt sakė „Juventos“ gimnazijos direktorė I. Ignatavičienė.

Mokyklos vadovė savivaldybės prašymu pateikė paaiškinimus, kokiomis aplinkybėmis A. G. Astrauskaitė buvo priimta dirbti mokytoja.

„O rezultato dar nežinau – ištyrė, neištyrė, tik tiek, kiek žurnalistai buvo paskelbę“, – sakė I. Ignatavičienė.

Direktorė patikino negalinti skųstis A. G. Astrauskaitės darbu.

„Kitą savaitę po jos įsidarbinimo vizitavau jos pamokas gimnazistams. Aplankiau visas pamokas, jokių pretenzijų kaip mokytojai neturiu. Metodiškai viskas gerai, pagal programą, mokiniai patenkinti“, – kalbėjo direktorė.

LRT.lt primena, kad A G. Astrauskaitė konkurse į darbą nedalyvavo. Pasak „Juventos“ gimnazijos direktorės, pasibaigus paskelbtam konkursui, mokytoja pati pasiprašė į darbą ir buvo priimta, iki tol rasti lituanisto nepavyko.

Kaip LRT.lt sakė I. Ignatavičienė, darbo sutartyje su šia pedagoge buvo įrašytos kelios papildomos sąlygos.

„Ugdymo proceso metu neskleisti savo politinių pažiūrų, ugdymo proceso metu nedalyvauti politinėje veikloje. Tai įrašyta į darbo sutartį“, – kalbėjo I. Ignatavičienė.

Direktorė sakė, kad mokytoja šių nuostatų nepažeidžia, tai atidžiai stebi mokyklos vadovai.

„Kol kas nebuvo tokių atvejų, dėl kurių galėčiau ją atleisti“, – sakė I. Ignatavičienė.

Savo ruožtu Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas lapkričio pabaigoje teigė, kad po savivaldybės komisijos sprendimo riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė turės palikti „Juventos“ gimnaziją.

Anot jo, po to bus sprendžiama ir dėl nuobaudos mokyklos direktorei.

„Dabar vyks tai, ką ir rašiau – direktorė turės atleisti iš darbo Astrą, o tada bus sprendžiama dėl nuobaudos mokyklos vadovei“, – fesibuke rašė vicemeras.

LRT.lt primena, kad aktyvi protestuotoja prieš valdžią A. G. Astrauskaitė yra viena kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl riaušių prie Seimo. Ji kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo pernai rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Skaityti visą pranešimą