Ministerija primena: liko 2 savaitės politiniams komitetams ir partijoms pateikti narių sąrašus

Prieš 1 metus 48

Teisingumo ministerija primena, kad iki kovo 1 dienos visi politiniai komitetai ir politinės partijos privalo ministerijai pateikti savo narių sąrašus.

Šiuo metu Teisingumo ministerijai savo narių sąrašus jau pateikė 5 politiniai komitetai – „Siekime kartu“, „Šiaulių labui!“, „Tau, kraštieti!“, „Drauge su Jumis“, „Už Alytų“.

Kaip skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai, politinius komitetus viso sudaro 2615 narių. Pernai Seimui priėmus Politinių organizacijų įstatymą, numatantį galimybę šalia politinių partijų rinkimuose dalyvauti ir visiškai naujos teisinės formos juridiniams asmenims – politiniams komitetams, jų registruota – 32.

Politinis komitetas – tai pagal įstatymą įsteigtas pavadinimą turintis viešasis juridinis asmuo, kurio tikslas – tenkinti savo narių politinius interesus, padėti reikšti jų politinę valią, siekti dalyvauti įgyvendinant ES valdžią ir savivaldos teisę dalyvaujant rinkimuose į Europos Parlamentą, savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Primename, kad savo narių sąrašus Teisingumo ministerijai turi pateikti ir politinės partijos. Šiuos sąrašus jau pateikė 11 politinių partijų. Teisingumo ministerija iki kovo 10 d. informuos Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurie politiniai komitetai ir politinės partijos yra pateikę savo narių sąrašus.

Skaityti visą pranešimą