Majauskui sulaukus paramos iš verslininkų, sukilo buvę bendražygiai: tikisi STT dėmesio, prakalbo apie šalinimą iš rinkimų

Prieš 1 metus 52

LRT paskelbus, kad iš konservatorių partijos dėl palaikymo PVM lengvatai pašalintas ir į Vilniaus merus kandidatuojantis Mykolas Majauskas sulaukė verslo atstovų finansinės paramos, buvę jo kolegos ragina tuo susidomėti teisėsaugos institucijas.

Kaip antradienį skelbė LRT RADIJAS, M. Majauskas dėl palaikymo ilgesnei PVM lengvatai maitinimo sektoriui buvo išmestas iš partijos, o dabar šio verslo atstovai finansuoja Vilniaus mero posto siekiančio politiko rinkimų kampaniją. LRT RADIJUI pats M. Majauskas tvirtino – taip verslininkai siekia ne atsidėkoti už jiems palankius sprendimus, o tiesiog išreiškia jam pasitikėjimą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetiniame puslapyje nurodoma, jog iš viso M. Majauskas rinkimų kampanijai yra surinkęs daugiau nei 45 tūkst. eurų. Iš jų 6 tūkst. eurų jam paaukojo Aurelijus Jasevičius – prekės ženklą „iLunch“ valdančios bendrovės „Inovatyvūs restoranai“ įkūrėjas ir direktorius.

M. Majausko rinkimų kampanijai aukoja ir dirbantieji „Amber food“ grupėje, kurios akcininku anksčiau buvo ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Ši bendrovė valdo tokias kavines, kaip „Charlie Pizza“ ir „Katpedėlė“. 2 tūkst. eurų M. Majauskui paaukojo grupės Transporto ir statybų skyriaus vadovas Stanislovas Andrijauskas, o 3 tūkst. eurų – grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Daugiau apie tai skaitykite – Už PVM lengvatos palaikymą iš partijos išspirtam Majauskui – tūkstantinė verslo atstovų parama mero rinkimuose.

Į tokią pasirodžiusią žinią netruko sureaguoti buvę M. Majausko bendražygiai konservatoriai. Anksčiau Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) dirbęs ir neseniai viceministro pareigas plikęs Vilius Semeška teigė manantis, kad tai – politinė korupcij ir neteisėtas rinkimų kampanijos finansavimas.

„Inicijuoji, rengi ir balsuoji už įstatymą palankų vienai siaurai verslo grupei. Susiję to verslo grupės asmenys tave remia tūkstantinėmis sumomis rinkimuose. Korupcija? Neteisėtas rinkimų kampanijos finansavimas? Mano nuomone – TAIP!

Įrodyti nebūtų lengva, bet įmanoma, ypač jei tyrime kokybiškai dalyvautų kompetentingos tarnybos.

Galimas šalinimas iš rinkimų už šiurkštų pažeidimą ir baudžiamoji byla, manyčiau. Bet čia galbūt JAV, mūsų teisinėje sistemoje tokie procesai trunka metų metus, norėčiau klysti“, – socialiniame tinkle dėstė V. Semeška.

Kitas konservatorius Kęstutis Masiulis taip pat socialiniame tinkle rašė, kad į tokią situaciją turėtų sureaguoti ir VRK, ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Mykolui Majauskui maitinimo tinklų savininkai ir vadovai neša po 30 rinkiminių „sidabrinių“. Jiems ir jų remiamam politikui tai neatrodo korupcija, tik teisingas „otkatas“ už valstybės iždo sąskaita gautą pridėtinį pelną.

Ar neturėjo žaibiškai sureaguoti STT arba VRK? Korupcija nebūtinai yra įteikiama kupiūromis vokelyje.

Majauskas aktyviai veikė, kad patuštintų valstybės biudžetą, kitaip tariant visų mūsų pajamas, bet papildė kišenes tų, kurie jam dabar grąžina atgal“, – tvirtino K. Masiulis.

Pildoma.

Skaityti visą pranešimą