Liūdna staigmena: įsivėlus techninei klaidai, velioniui kapavietę visam laikui teks dalytis su nepažįstamuoju

Prieš 1 metus 91

Kuriozas kapinėse Klaipėdos rajone: Į LRT Girdi kreipėsi moteris, teigdama, kad paprašiusi dvivietės kapavietės, greta rado palaidotą svetimą žmogų. Valdininkai sako, kad įvyko žmogiškoji klaida.

Plikių miestelio kapinėse šeimos kapavietę norėjusi kurti Dovilė Barbšienė sako esanti labai įskaudinta: dėl valdininkų klaidos, dalyje jos tėvams skirto ploto palaidotas kitas žmogus.

„Pasilaidojau tėtį sausio 31-ąją, gavau leidimą dvivietei kapavietei, gegužės mėnesį, atvykus prie tėčio kapo, radau ištrauktus kuoliukus, ir juos perkeltus arčiau kapo. Rugpjūčio mėnesio pabaigoje, atvykusi prie tėčio, radau palaidotą svetimą žmogų“, – neslepia pasipiktinimo Dovilė.

Pašnekovė kreipėsi į seniūniją, tačiau ten paaiškinta, kad įvyko žmogiškoji klaida.

„Suskaitmenino mums kapines, matėsi, kad įsitenka dvivietė. Tik tiek, kad supainiojo kolega – darbuotojas mūsų ne taip pažiūrėjo, ne tą pusę atmatavo, ir 40 centimetrų sumažino esamą kapavietę. Ten viena vienvietė turėjo būt, ji pasislinko, viską paslinko. Gavosi kaip gavosi, padarėme klaidą, mes ją pripažįstam“, – teisinasi Kretingalės seniūnas Žigintas Narmontas.

Pasak seniūno, vėliau palaidoto žmogaus artimieji palaikų perkelti ar patraukti nesutiko. Bet sutiko su mažesniu kapavietės plotu.

Į LRT Girdi besikreipianti pašnekovė sako, kad esmė – ne 40 centimetrų. Visą gyvenimą drauge Plikiuose gyvenę jos tėvai išreiškė valią būti ir palaidoti kartu, o dabar sunkiai antras karstas įtilps.

„Turėjo būti šeimos dvivietė kapavietė, kad pasilaidotume abu tėvus, į vieną kapą, kaip jie ir gyveno visą gyvenimą“, – nuogąstauja Dovilė.

Pasak seniūno, nedidelėse kaimo kapinėse pasitaiko savavališkai pašeimininkavusių mirusiųjų artimųjų: pagal planą gavę vienvietį, siauresnį kapą, jie užsiima dviviečio plotą, iškloja plyteles, užsodina augalus. Situacija apskųsta Ginčų komisijai, laukiama atsakymų.

Skaityti visą pranešimą