Lietuvoje atšaukiami visi Rusijoje populiarios atlikėjos Lobodos koncertai

Prieš 1 metus 67

Atšaukiami Ukrainos pilietybę turinčios Rusijoje garsios estrados dainininkės Svitalos Lobodos koncertai Lietuvoje. Pirmasis koncertas turėjo vykti trečiadienį Šiauliuose, vėliau Panevėžyje ir Klaipėdoje, tačiau ir šiuose miestuose koncertai atšaukti.

Organizatoriai siūlo bilietus įsigijusiems asmenims pakeisti juos į Andriaus Mamontovo koncertą „Kitoks pasaulis. Kalėdos“ gruodžio mėnesį Šiauliuose arba į tos pačios S. Lobodos koncertą Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“ gruodžio 5 dieną.

Tačiau salės atstovė Gabija Lydytė tvirtino, kad koncertas atšaukiamas „Compensa“ koncertų salės iniciatyva, nors bilietai pardavinėti iki pat trečiadienio vakaro ir apie stabdomą arba nutraukiamą prekybą bilietais nepranešta.

„Informacija dar nebuvo publikuota, – LRT RADIJUI paaiškino „Compensa“ koncertų salės atstovė Gabija Lydytė. – Vadovaujamės Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacija ir kontraversiška atlikėjos reputacija bei nepatikimumu, nusprendėme šios atlikėjos koncerto atsisakyti „Compensa“ koncertų salėje“.

LRT RADIJAS praėjusią savaitę atskleidė, kad Ukrainos pilietė S. Loboda po Krymo okupacijos ir vykstant karui Donbase Rusijoje dainavo Rusijos armiją šlovinančias pergalės dainas. Reaguodama į tai URM, kad Rusijoje populiari atlikėja S.Loboda gali būti paskelbta nepageidaujama mūsų šalyje, vėliau tokios minties atsisakyta pritrūkus teisinių argumentų.

Koncerto organizatorius VšĮ „Šou idėjos“ situacijos nekomentuoja.

„Informuojame, kad dėl techninių kliūčių renginio organizatorius atšaukia S. Lobodos koncertą Šiaulių arenoje“, – nurodoma oficialiai skelbiamoje Šiaulių arenos informacijoje. Bilietų platinimo platformoje „Bilietai.lt“ nurodoma, kad koncertas atšaukiamas „dėl kontraversiškų URM pareiškimų ir techninių kliūčių“.

Skaityti visą pranešimą