Landsbergis: valstybė, kurioje žmonės žūsta kasdien, gali sau leisti atsisakyti būti diplomatiškai mandagi

Prieš 2 metus 196

Aida Murauskaitė, LRT.lt2022.04.13 11:19

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sakė galintis suprasti Ukrainos nuostatą nepageidauti Vokietijos prezidento vizito Kyjive. 

„Valstybė, kuri kariauja karą, kur žmonės žūsta kiekvieną dieną, vaikai žudomi, moterys prievartaujamos, manau, kad gali sau leisti atsisakyti būti diplomatiškai mandagi“, – trečiadienį sakė G. Landsbergis.

LRT.lt primena, kad Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris antradienį pareiškė, kad kartu su kitais ES vadovais pasisiūlė apsilankyti Ukrainoje, tačiau gavo atsakymą iš Kyjivo, kad jo kelionė „nepageidaujama“. Toks sprendimas grįstas dėl galimai glaudžių santykių su Rusija.

„Manau, kad yra atsikratyta bet kokio diplomatinio mandagumo. Valstybė, kuri kariauja karą, kur žmonės žūsta kiekvieną dieną, vaikai žudomi, moterys prievartaujamos, manau, kad gali sau leisti atsisakyti būti diplomatiškai mandagi. Kas yra turbūt suprantama.

Kiek palaikau ryšius su ukrainiečiais, tikrai yra daug nuoskaudų dėl veto, dėl tam tikrų trukdžių ir stabdžių. Matyt, jei tai būtų kitos aplinkybės, tai būtų galima ir vertinti kitaip. Dabar belieka tik suprasti“, – kalbėjo G. Landsbergis.

G. Landsbergis trečiadienį patikino, kad Europoje kalbama dėl naftos embargo Rusijai.

„Tikrai kalbama. Kol kas turime griežtą prieštaravimą iš kelių valstybių, bet Komisijos pradedame rengti 6-ojo paketo projekte yra pasiūlymai dėl naftos. Juos gali išbraukti, sulaukti kategoriškų veto, bet tokios derybos vyksta“, – sakė ministras.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą