Landsbergis: tapome Europos bendrakūrėjais

Prieš 11 mėnesius 80

Pirmadienį minint Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą (ES) devynioliktąją sukaktį, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžė vertybėmis ir lyderyste grįstos Europos valstybių ir žmonių bendrystės svarbą.

„Tvirtas moralinis kompasas yra ne tik Lietuvos, bet ir visos ES varomoji jėga. Vertybėmis ir lyderyste grįstą bendrystę remia didžioji dalis Lietuvos europiečių ir milijonai europiečių visose ES šalyse. Lyderystės ir drąsos iš mūsų visų Europos tikisi ir milijonai ukrainiečių, suradusių prieglobstį europiečių šeimose. Mūsų bendra lyderystė ir drąsa padeda Ukrainai įveikti barbariškąją Rusiją ir artina ją narystės ES link”, − sveikinime sakė ministras.

G. Langsbergis sveikinime akcentavo bendradarbiavimo naudą, pasak jo, tai leidžia komandiškai susitelkti sverbiems tikslams.

„Nepaisant istorinių, geografinių, o kartais ir požiūrių skirtumų, 27 ES valstybių būryje turime daug bendraminčių ir galiausiai veikiame kaip viena komanda – telkiant paramą Ukrainos bei kitų šalių narystei ES, stiprinant Europos Sąjungos atsparumą ekonominei prievartai ir kitoms grėsmėms“, − pažymėjo politikas.

ELTA primena, kad Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė taip pat pasveikino Lietuvos žmones su įstojimo į Europos Sąjunga diena.

„Žvelgdami nuo laiko kalvos, šiandien galime drąsiai įvardinti, kad tai pats sėkmingiausias politinis ir ekonominis sprendimas, ilgam nulėmęs sėkmingą modernios valstybės raidą. Sugrįžę į demokratinių šalių šeimą, mes ne tik naudojamės stipriausios pasaulyje ekonominės sąjungos privalumais, žengdami dideliais ekonominės plėtros žingsniais. Mes įgijome unikalias galimybes bendraminčių tarpe kurti pilietinę visuomenę, stiprinti žmogaus teises ir laisves”, − sveikinime sakė premjerė.

Skaityti visą pranešimą