Landsbergis ragina nepūsti burbulo dėl Rusijos Dūmoje įregistruoto projekto: turime suprasti, su kuo mes turime reikalą

Prieš 1 metus 87

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina nedaryti „didelio burbulo“ dėl Rusijos Dūmoje įregistruoto įstatymo projekto, kuriuo siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais. Pasak jo, reikia suprasti, su kokiu režimu Lietuva turi reikalą, tad pernelyg stebėtis tokiais absurdiškais pareiškimais nederėtų.

„Žiūrėti ir išpūsti iš šių žodžių labai didelį burbulą aš nemanau, kad tam yra daug reikalo. Tokių pareiškimų ateityje gali būti ne vienas. Jie stebinti savaime neturi. Toks yra režimas, jie taip elgiasi, šneka, gąsdina, kariauja karą. Mes turime suprasti, su kuo mes turime reikalą“, – žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Nepaisant to, kad aš nesiūlau žiūrėti labai rimtai į šiuos pareiškimus, aš sakau, kad mes į Rusiją ir į jos režimą turime žiūrėti labai rimtai“, – pridūrė užsienio reikalų ministras.

Rusijos Dūmoje įregistruotu įstatymo projektu siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais. Šį projektą įregistravo valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“ priklausantis deputatas Jevgenijus Fiodorovas.

Skaityti visą pranešimą