Laisvės alėjoje – sukrečiantys ir įkvepiantys vaizdai iš Charkivo

Prieš 2 metus 200

Laisvės alėjoje pirmadienį išrikiuoti stovai su Kauno miesto-partnerio atvaizdais. Nuotraukose – karo nusiaubti Charkivo pastatai ir kenčiantys žmonės. Savivaldybė šitaip ragina padėti ukrainiečiams.

„Nuo šiandien Laisvės alėjoje eksponuojama paroda su vaizdais iš Kauno miesto-partnerio Ukrainoje – Charkivo. Priešakinėse Rusijos atakų linijose atsidūręs miestas kenčia nuolatinius bombardavimus, apgultį ir agresoriaus žiaurumus“, – pirmadienio popietę paskelbta Kauno savivaldybės „Facebook“ puslapyje.

Savivaldybės duomenimis, mieste sugriauta ir apgadinta per 1,5 tūkst. objektų: 239 administraciniai statiniai, 70 mokyklų, 54 vaikų darželiai, 15 ligoninių.

„Tačiau labiausiai nukentėjo žmonės. Šimtams sužeistųjų ligoninėse ir slėptuvėse besiglaudžiantiems civiliams reikia skubios paramos – maisto, higienos ir kitų išgyvenimui būtinų priemonių. Todėl mūsų visų pagalba gyvybiškai svarbi“, – teigiama įraše.

Kaunas remti agresoriaus draskomą valstybę ragina ne ašaromis, o realiais darbais – šitoks pavadinimas suteiktas ir Laisvės alėjoje surengtai parodai.

Daugiau informacijos apie paramos galimybes rasite čia.

Skaityti visą pranešimą