Kyjive „Drąsiųjų alėjoje“ atidengta Šimonytės vardinė lentelė

Prieš 1 metus 65

Premjerės Ingridos Šimonytės vizito metu Kyjive atidengta jos vardinė lentelė „Drąsiųjų alėjoje“, skirtoje pagerbti aktyviausius Ukrainos rėmėjus, daugiausia – pasaulio valstybių vadovus.

Apie tai paskelbta Vyriausybės „Facebook“ puslapyje.

Portalas LRt.lt primena, kad šeštadienį Kyjive susitikę Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ministrai pirmininkai – Ingrida Šimonytė, Mateusz Morawiecki ir Denysas Šmyhalis – aptarė ir dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą bendradarbiauti kovojant su Rusijos ginkluota agresija.

Liublino trikampio valstybės narės paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pasmerkė „sisteminius karo nusikaltimus, kuriuos Rusijos pajėgos įvykdė Ukrainos regionuose, įskaitant tyčines, masines ir neproporcingas atakas prieš civilius gyventojus ir civilinės infrastruktūros elementus", rašo The Guardian.

Pareiškime taip pat smerkiami priverstiniai ukrainiečių trėmimai, tebesitęsiantys išpuoliai aplink Ukrainos branduolinius objektus ir Rusijos organizuojami neteisėti vadinamieji referendumai regionuose, esančiuose tarptautiniu mastu pripažintose Ukrainos sienose.

Skaityti visą pranešimą