„Kur Mykolas?“: trys savaitės intensyvių paauglio paieškų, o klausimų kol kas žymiai daugiau, negu atsakymų

Prieš 1 metus 62

Jau trys savaitės kaip nėra jokių žinių apie mįslingomis aplinkybėmis Vilniuje dingusį 15-metį Mykolą Davidonį. Nors paieškoms mesto didelės pareigūnų ir savanorių pajėgos, jokių ženklų apie paauglį nėra.

Trys savaitės nežinomybės ir vienas klausimas – „kur Mykolas“

„Praėjo trys savaitės, kuomet visi gyvename tuo pačiu klausimu – kur Mykolas? Deja, bet klausimų yra žymiai daugiau, negu atsakymų. Matome visą jūsų rūpestį, bet dažnai negalime nieko atsakyti, nes nieko nežinome patys“, – socialinės paskyros paieškos grupėje informacija dalinasi savanoriai.

Pasak jų, kol kas nėra jokios konkretesnės informacijos, kur reikėtų ieškoti 15-mečio, o dingimo versijų – daugybė.

„Neturime jokios naujos informacijos, kuri lengvintų paiešką, nėra vienos konkrečios Mykolo dingimo versijos, už kurios būtų galima kabintis. Informacijos stoka veda į aklavietę, todėl stengiamės paieškas vienodai palaikyti tiek vandenyje, tiek ore ir ant žemės“, – teigia savanoriai.

Be to, ne tik savanoriai, bet ir policijos pareigūnai praėjusią savaitę tikino, kad kol kas vaikino dingimo aplinkybės mįslingos, o paieškos laukas – platus, tiriamos visos versijos, tarp jų, galimo nusikaltimo.

Paieškose aktyviai dalyvaujantys savanoriai atmeta skeptikų klausimus, kodėl neva sumažėjo informacijos apie Mykolo paieškas, galbūt jau nuleisto rankos.

„Būkite užtikrinti, kad informaciją pranešime iškart, jei tik jos turėsime. <...> Paskutinė žinoma informacija apie Mykolo buvimo vietą – Žirmūnų tiltas“, – skelbiama žinutėje visuomenei.

Pasak savanorių, gerėjant orams atnaujinsime paiešką vandenyje ir vykdysime ją tolimesnėse Neries krantinės atkarpose, kurias sudėtinga pasiekti pėsčiomis. Formuosime bendrą paiešką.

„Kaip paieška bus vykdoma toliau? Kalbame ne tik apie rytojų, bet apie savaitę, dvi į priekį. Savarankiškos paieškos ant žemės ir toliau išlieka aktualios. Tikslinga yra formuoti didesnes grupes. <...> Raudonojo Kryžiaus atstovai ir toliau vykdo paieškos vandens dronais ir sonarais koordinavimą“, – rašoma socialinėje erdvėje.

Mįslingai dingo popietę, vėliau prie upės rasti paauglio daiktai

LRT.lt primena, kad M. Davidonis mįslingomis aplinkybėmis dingo vasario 4-osios vakarą, kai išėję susitikti su draugais, negrįžo namo.

Turimais duomenimis, paauglys paskutinį gyvą kontaktą su draugais turėjo apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Po to sėdo į ketvirto maršruto troleibusą, tačiau iš jo išlipo miesto centre ir nuėjo upės link.

Vėliau vaikinas vaizdo skambučiu susisiekė su draugu, kuriam užsiminė nesiorientuojantis, kur esantis.

Artimieji tuomet pagalbos kreipėsi socialiniuose tinkluose.

Pradėjus ieškoti paauglio, Neries krantinėje, netoli Žirmūnų tilto, buvo rasti paauglio asmeniniai daiktai: ausinės, telefonas, banko kortelė, striukė, kuprinė.

Mykolo tėvas žiniasklaidai yra tvirtinęs, kad pagrindinė versija, jog jis yra upėje, todėl paieškos koncentruojamos Neryje ir jos pakrantėse.

Skaityti visą pranešimą