Kultūros komitetas pritarė Draudimo propaguoti totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas įstatymo projektui

Prieš 1 metus 65

Seimo Kultūros komiteto trečiadienio posėdyje, vykusiame nuotoliniu būdu, buvo svarstomas Draudimo propaguoti totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas įstatymo projektas. Komiteto nariai bendru sutarimu pritarė šiam įstatymo projektui ir teikia Seimui svarstyti patobulintą įstatymo projektą.

Kaip teigiama komiteto pranešime žiniasklaidai, prieš teikiant įstatymo projektą Seimui, buvo atsižvelgta į Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Seimo narių, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro ir kitų suinteresuotųjų asmenų pastabas bei pasiūlymus.

Teisės akto tikslas – nustatyti totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų draudimo būdus, viešųjų objektų pripažinimo propaguojančiais totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas tvarką, viešųjų objektų, pripažintų propaguojančiais totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas, pakeitimą ir pašalinimą, totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų sklaidos prevencijos priemones.

Šiuo įstatymo projektu taip pat siekiama užkirsti kelią naujų viešųjų objektų, sietinų su totalitariniais, autoritariniais režimais ir jų ideologijomis, atsiradimui.

Skaityti visą pranešimą