Konservatorių kandidatas į Vilniaus merus – Valdas Benkunskas

Prieš 1 metus 74

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų (TS-LKD) nusprendė į Vilniaus miesto merus kelti dabartinį sostinės vicemerą Valdą Benkunską. Kandidatūrą šeštadienį dar turės patvirtinti partijos taryba.

„V. Benkunskas, Vilniaus vicemeras, priėmė sprendimą kandidatuoti į Vilniaus merus, o kiti kandidatai iškelti remia šį sprendimą. Galutinį sprendimą, galutinį patvirtinimą priimsime per šią savaitę“, – sakė TS-LKD centrinio rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

Kaip anksčiau skelbė portalas LRT.lt, galimais kandidatais į Vilniaus miesto merus buvo įvardinti keturi politikai: V. Benkunskas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

„Abejonių, kad TS-LKD kels V. Benkunsko kandidatūrą kaip ir nebėra“, – teigė A. Vyšniauskas.

Kandidatu keliamas V. Benkunskas žurnalistams sakė vilniečiams siūlantis patirtį, konkrečius darbus ir stabilumą, atsisakant viešųjų ryšių „paveiksliukų“, pastaraisiais metais matytų Vilniuje ir, anot jo, nuvarginusių žmones.

„Mano patirtis dirbant savivaldybėje yra iš viso 12 metų, iš jų 7 metus būnant vicemero pareigose, dirbant konkrečius darbus ir yra ta varomoji jėga, su kuria einame į šituos rinkimus, žadėdami žmonėms ne cirką, bet konkrečius darbus“, – dėstė kandidatas į merus.

Prioritetiniais darbais jis įvardijo transporto ir judumo politiką, pradedant gatvių tvarkymu, baigiant viešuoju transportu. V. Benkunskas taip pat sakė dėmesį ketinantis skirti didiesiems projektams, tokiems, kaip nacionalinis stadionas, nacionalinis plaukimo baseinas.

Konservartoriai šeštadienį rinksis į tarybos posėdį, kur ketina patvirtinti didžiąją dalį kandidatų į rajonų ir miestų merus.

Praėjusiuose savivaldos rinkimuose, kurie vyko 2019-aisiais, konservatoriai į merus kėlė Dainių Kreivį, jis liko ketvirtas.

Skaityti visą pranešimą