Konkursas dėl lietuvių kalbos mokytojo pozicijos „Juventos“ gimnazijoje nepavyko, kitą savaitę turėtų skelbti naują

Prieš 1 metus 47

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad „Juventos“ gimnazijos konkursas dėl lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo darbo vietos nepavyko. Anot savivaldybės atstovo Gabrieliaus Grubinsko, naujas konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu, tikriausiai – kitą savaitę.

„Vienas iš kandidatų iš konkurso pasitraukė savo noru, o kita kandidatūra atmesta, nes dokumentai buvo pateikti vėliau nei numatyta konkurso sąlygose, t. y. pažeidžiant sąlygas. Naujas konkursas į lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo vietą „Juventos“ gimnazijoje bus skelbiamas artimiausiu metu, labiausiai tikėtina – kitą savaitę“, – Eltai teigė G. Grubinskas.

Penktadienį Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje vyko pokalbiai su kandidatais į septynias laisvas darbo vietas, tarp jų ir su 2 pretendentais tapti lietuvių kalbos ir literatūros mokytojais. Šias pareigas anksčiau užėmė riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama Astra Genovaitė Astrauskaitė, kurią gimnazijos direktorei Irinai Ignatavičienei teko atleisti gruodžio pradžioje gavus savivaldybės raštą.

Ar A. G. Astrauskaitė dalyvavo konkurse, I. Ignatavičienė neatskleidė.

ELTA primena, kad 2022 m. lapkritį A. G. Astrauskaitė į darbą Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje buvo priimta pažeidžiant tvarką, netinkamai paskelbus atranką į lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo poziciją. Gruodžio pradžioje kaltinimų riaušių organizavimu sulaukusi mokytoja buvo atleista.

Skaityti visą pranešimą