Komunikacijos ekspertas apie valdžios veiksmus dėl Kaliningrado: Lietuva išėjo ne silpnesnė, o dar stipresnė

Prieš 1 metus 70

Komunikacijos ekspertas Mindaugas Lapinskas Kaliningrado tranzito situacijos nesureikšmina ir tikina, jog pagal poveikį globaliniams konfliktams tai tokio pat lygio problema kaip ir neišlaikytas matematikos egzaminas, kuomet tau tai atrodo – tragedija, o gatvėje – toliau tęsiasi gyvenimas. Kitą vertus, jis negaili pagyrų premjerei Ingridai Šimonytei už išlaikytą tvirtą poziciją bei peikia užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį už pataikavimą opozicijai.

„Komunikacine prasme, turėjome turėti tam tikrą poziciją iš pat pradžių ir jos laikytis“, – teigia M. Lapinskas.

Jis sako, kad nereikia galvoti, jog mūsų pozicija signalizuoja „kažką gilesnio“. Mes neturime veltis į diskusijas, nes, anot komunikacijos eksperto, visi turi skirtingas nuomones.

„Man atrodo, jog tragedijos nėra ir žurnalistams ši tema kur kas įdomesnė nei politikams (...) ir tai rodo Vyriausybės komunikacijos stoka“, – tikina M. Lapinskas.

Ekspertas sako teigiamai vertinantis Vyriausybės vadovės drąsą.

„Šimonytę reikia pagirti, ji vienintelė pademonstravo charakterį. Galėjo „Facebook“ paskyroje (...) išreikšti savo nuomonę, bet ne – atėjo, išklausė, davė atsakymus. Ko gero, valios ir stuburo turi daugiau nei tie, kurie nekelia ragelio“, – galvoja M. Lapinskas.

Kitą vertus, ministro G. Landsbergio komunikaciją jis peikia.

„Užsienio reikalų ministras galėtų kartais galėtų neklausyti, ką sako opozicija, kaip jis tai daro Europoje“, – sako komunikacijos ekspertas.

M. Lapinskas mano, jog Lietuva Kaliningrado tranzito situaciją gali panaudoti savo naudai ir ateityje turėti būti ta šalimi, kurios nuomonės kitos šalys sankcijų klausimu teirautųsi pirmiausiai.

„Lietuva tikrai išėjo ne silpnesnė, o, sakyčiau, dar stipresnė. Paradoksalu. Kaip Vengrija, kai blokavo ES sankcijas. Ko gero, dabar kitąkart visi pasiklaus, o ką galvoja Vengrija“, – mano komunikacijos ekspertas.

Anot jo, šiuo metu tarp Rusijos ir Lietuvos vyksta arši politinė kova, kuri rodo, jog mes esame stipresni.

Skaityti visą pranešimą