„Klientai sugrūsti“: negalią turinti moteris pusvalandį stovėjo Migracijos departamente, nors pastate – milžiniška fojė

Prieš 1 metus 53

„Fojė erdvės daugiausia, o klientai sugrūsti į tą mažą kambarėlį laukti“, – portalui LRT.lt pasakoja Jurbarko gyventojas Tomas. Negalią turinti Tomo žmona neseniai nuvyko į Migracijos departamento padalinį pasikeisti asmens tapatybės kortelės, tačiau susidūrė su nemalonia situacija – pusvalandį turėjo laukti nedideliame kambarėlyje, pilname žmonių, kur nebuvo vietos atsisėsti.

Kaip portalui LRT.lt pasakojo Tomas, kurio vardas jo prašymu pakeistas, norėdami užeiti į pastato vidų, iš pradžių žmonės turi laukti nedideliame prieangyje laiptų apačioje. Čia, anot Jurbarko gyventojo, vietos nedaug, o patalpa nešildoma.

„Ten tikrai ne vieta laukiamajam. (...) Kambariukas yra gal metro ar kiek daugiau pločio. (...) Ten nėra jokio šildymo. Ačiū Dievui, žiema tokia“, – sakė Tomas.

„Erdvės daugiausia, o klientai sugrūsti į mažą kambarėlį laukti“

Šiame kambarėlyje, pilname žmonių, Tomo žmonai teko palaukti maždaug pusvalandį, tvirtino jis. Anot Tomo, taip laukia visi žmonės – atėję paskambina, o po kurio laiko jų ateina pasitikti ir įleidžia į pastato vidų.

„Mano žmona turi negalią, jai sunku stovėti. (...) Ten žmonių jau buvo prisirinkę – ačiū Dievui, dar visi tilpo, bet, jei atvažiuotų negalią turintis žmogus su vežimėliu, jis ten nelabai ir tilptų. (...) Žmona pastovėjo gal pusvalandį, kol ją pasikvietė. (...) Kiekvieno žmogaus taip ir laksto“, – apgailestavo Tomas.

Jo teigimu, įėjus į pastato vidų, jau galima atsisėsti – yra didelė fojė, kurioje daug vietos. Jurbarko gyventojas pabrėžė – jei žmonės galėtų laukti pastato viduje, būtų patogiau ir lengviau.

„Kad jie bent jau įsileistų į fojė, – svarstė Tomas ir pabrėžė, kad kitose įstaigose tokios problemos nėra. – Savivaldybėje yra fojė, ten galima atsisėsti, taip įėjęs žmogus jaučiasi normaliai. Čia erdvės daug, o klientai sugrūsti į tą mažą kambarėlį laukti“.

Tomas pridūrė, kad atsiėmusi naują tapatybės kortelę žmona dar turėjo planų, tačiau, tiek laiko pastovėjusi, „Jau niekur nėjo, tik dūmė namo ir vos parėjo“.

Įdiegta praėjimo kontrolės ir saugumo zonų sistema

Kaip portalą LRT.lt informavo Migracijos departamentas, jo klientų aptarnavimo padalinys Jurbarke savo veiklą vykdo Jurbarko policijos komisariato patalpose – su komisariatu yra pasirašyta patalpų panaudos sutartis.

„Jurbarko komisariate yra įdiegta praėjimo kontrolės ir saugumo zonų sistema. Tai reiškia, kad aukštesnio lygio saugumo zonoje negali būti ne policijos darbuotojų ir yra kontroliuojamas pašalinių asmenų patekimas“, – paaiškino Migracijos departamentas.

Kaip rašoma komentare LRT.lt, Migracijos departamento darbuotojų kabinetai yra pirmame aukšte, kuriame yra ir policijos padaliniai, vykdantys operatyvinę veiklą, kuriai taikomi specifiniai saugumo bei diskretiškumo reikalavimai.

„Siekiant išvengti situacijos, į kurią pateko minimas klientas, patariame iš anksto rezervuoti vizitą ir atvykti laiku. Tokius klientus visada pasitinka Migracijos departamento darbuotojai ir iškart palydi į patalpas, kuriose teikiamos paslaugos.

Taigi tokiems asmenims nereikia lūkuriuoti laukimo kambarėlyje, kuris, vėlgi, yra pastate, kuriame taikomi specifiniai apsaugos reikalavimai“, – komentavo Migracijos departamento atstovai.

Pasak Policijos departamento, vieni specifinių saugumo ir diskretiškumo reikalavimų – apklausos kambariai. Jei tuo metu vykdoma apklausa, turi nesigirdėti, kas kalbama, o klientai neturi matyti žmonių su antrankiais ir panašiai, teigiama Policijos departamento atsakymuose.

Policija taip pat rekomendavo iš anksto rezervuoti vizito laiką ir pabrėžė, kad Jurbarko rajono policijos komisariatas atsižvelgia į atvykstančių gyventojų interesus ir, jei tuo metu nevyksta apklausos, leidžia po vieną interesantą, nesudarant eilių viduje prie kabineto.

„Pridursime, kad neįgalieji ir interesantai su mažais vaikais yra įleidžiami į vidų palaukti savo eilės pas Migracijos departamento darbuotoją, tad labai apgailestaujame, kad besikreipusio asmens žmonai teko patirti laikinus nepatogumus“, – pridūrė Policijos departamento atstovai.

Skaityti visą pranešimą