Klaipėdoje prisiekė savivaldybės taryba: teikiamos dvi kandidatės į vicemeres

Prieš 1 metus 53

Klaipėdoje ketvirtadienį prisiekus tarybos nariams popietę bus teikiamos dviejų moterų – Vaidos Raugelės ir Linos Šukytės-Korsakės kandidatūros į vicemeres. 

Tai žurnalistams po priesaikos patvirtino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Vaida Raugelė nuo mūsų (komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ – BNS) frakcijos ir Lina Šukytė Korsakė – iš Remigijaus Žemaitaičio „Laisvės ir teisingumo“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Anot jo, trečiasis vicemeras pareigas galėtų pradėti eiti vėliau, kol kas kandidato nesama. A. Vaitkaus teigimu, didžiausia problema – vicemerui skiriamas užmokestis.

„Turėjau ne vieną pretendentą, jie laimingai sutiko, bet po dienos skambino, sakė, atleiskit su tokiu atlyginimu, kurį gauna paprastas vadybininkas....“, – teigė meras.

Administracijos direktoriaus pareigas laikinai ketinama pavesti vieno savivaldybės administracijos skyrių vadovui.

„Šios asmenybės neįvardinsim, vyksta atranka, bus paskirtas laikinas administracijos direktorius, tokia teisė yra trims mėnesiams, tikiuosi, neprireiks tų trijų mėnesių, bus viskas greičiau“, – teigė jis.

Tarp politikų buvo užsiminta apie „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos atstovo Vido Karolio pavardę, A. Vaitkus teigia, jog šiandien jokia pavardė nebus teikiama.

„Žmonės išradingi, kažkas minėjo, bet tik ne aš“, – sakė A. Vaitkus.

V. Karolis prieš kurį laiką Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje yra ėjęs infrastruktūros direktoriaus pareigas.

A. Vaitkus, kitaip nei dvylika metų mero pareigas ėjęs Vytautas Grubliauskas, ketina dirbti Liepų gatvėje esančiame pagrindiniame savivaldybės administracijos pastate. V. Grubliausko kabinetas buvo rotušėje. Naujasis meras teigia norintis būti arčiau komandos, tad į rotušę persikels darbuotojai, su kuriais reikia mažiau kontaktuoti.

Ketvirtadienį taryboje prisiekė 29 tarybos nariai iš 31.

Klaipėdoje praėjusią savaitę pasirašyta valdančiosios koalicijos sutartis, daugumą sukūrė keturios politinės jėgos – komitetas „Ištikimi Klaipėdai“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Lietuvos socialdemokratų partija.

Išrinkto uostamiesčio mero Arvydo Vaitkaus vedamas komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ savivaldybių rinkimuose iškovojo daugiausiai – aštuonis – mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ pelnė septynis mandatus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija – po tris.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai rinkimuose gavo septynis mandatus, Liberalų sąjūdis – tris.

Skaityti visą pranešimą