Klaipėdą sudrebino Aludarių dienos festivalis: muzikos ritmus keitė pažintis su daryklos paslaptimis

Prieš 1 metus 77

Klaipėdoje vyko tradicinis festivalis Tarptautinės aludarių dienos proga, į kurį susirinko daugiau nei 8 tūkst. klaipėdiečių ir miesto svečių. Čia vyko koncertai bei buvo galima susipažinti su alaus gamybos bei daryklos paslaptimis, rašoma „Švyturys-Utenos alus“ pranešime žiniasklaidai.

„Tai pati didžiausia šventė mums, aludariams, todėl norime ja dalintis su visais, kuriems patinka gera muzika ir išskirtinis maistas “, – sako „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Tūkstančiai Aludarių dienos festivalio svečių rinkosi „Švyturys Brewery“ darykloje ir aplinkinėse gatvėse, kur buvo trys scenos.

Šventę pradėjo elektroninės muzikos didžėjus Tomas Boo, kurį sekė „Kaštonas“ bei humoristai Emilis Jokūbas, Domas Raibys. Čia dainavo atlikėjai Monique, „Golden Parazyth“, „BA.“, „Solo Ansamblis“, „Kedrostubùras“, „Šventinis bankuchenas“, Lukas Pilkauskas, Rūta Mur, „Shishi“, „Palmės žiedas“ ir iš Danijos atvykę „First Hate“.

Ant scenų lipo ir stand-up humoristai Dominykas Klajumas su Paul de Miko. Sutemus miesto gatvėms ir įsižiebus žvaigždėms, šokių muzikos ritmu vėl kvietė trypti Tomas Boo, taip pat „Black Feeling“, Indré, Samanta ir „Pinigai“.

Vienos dienos festivalyje liejosi ne tik muzika, bet ir skoniai. Alaus daryklos teritorijoje išsidėstė daugiau nei 15 gatvės maisto vagonėlių, maistą prie gėrimų derino ir paties „Švyturys BHouse“ gastrobaro virtuvės šefai.

Prie vasariškų poilsio erdvių laukė įvairių rūšių alaus degustacijos. Dauguma nepraleido progos žvilgtelėti į alaus daryklos užkulisius bei brandinamo alaus statines po stiklinėmis gastrobaro grindimis.

„Aludarių diena yra dar reikšmingesnė visiems, kurie domisi alaus kultūra ar istorija, išbando naujus skonius ir juos derina prie maisto. Šis festivalis, nors ir trunka vieną dieną, visapusiškai pagerbia aludarystės amatą. Mes juo labai didžiuojamės, juk aludaris – tai sena, garbinga, daug patirties, žinių ir kūrybinio bagažo reikalaujanti profesija“, – priduria R. Viršilas.

Skaityti visą pranešimą