Kilo triukšmas dėl Tomaševskio susitikimo su Dugino bendražygiu, bet politikas kratosi skandalo: nepažįstu šio žmogaus

Prieš 1 metus 75

Žurnalistas, visuomenininkas Andrius Tapinas atkreipė dėmesį į tai, kad prieš kelias dienas Vilniuje viešėjęs nacionalbolševikų organizacijos „Falanga“ lyderis Bartošas Bekieris susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vadovu Valdemaru Tomaševskiu. Pats politikas LRT.lt sakė nepažįstantis B. Bekierio.

Kaip feisbuke rašė A. Tapinas, socialiniuose tinkluose išplatinta nacionalbolševikų organizacijos „Falanga“ lyderio, Aleksandro Dugino knygų Lenkijoje leidėjo ir portalo Xportal.pl vyriausiojo redaktoriaus B. Bekierio nuotrauka, kurioje prorusiškas aktyvistas pozuoja su LLRA-KŠS pirmininku, europarlamentaru V. Tomaševskiu.

Po nuotraukomis skelbiama: „Su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovu ir Lenkų sąjungos pirmininku, Europos Parlamento nariu Valdemaru Tomaševskiu. Kova už lenkų švietimą tęsiasi, Lietuvos Respublikos valdžia pažeidinėja savo sutartinius įsipareigojimus, uždaro lenkiškas mokyklas, gąsdina mokytojus. Valdemaras Tomaševskis skelbia atkaklią ir principingą kovą už Lietuvos lenkų teises".

Tomaševskis kratosi skandalo: tokio žmogaus nepažįstu

Vienoje iš nuotraukų V. Tomaševskis duoda interviu Bekeriui. LRT.lt pasiteiravus, apie ką buvo kalbama susitikime su B. Bekieriu, LLRA lyderis teigė, kad tokios pavardės dar nėra girdėjęs.

„Tokio žmogaus nepažįstu. Gali būti, kad yra keletas nuotraukų, nes buvau derliaus šventėje, su manimi padaryta šimtai nuotraukų", – paaiškino V. Tomaševskis.

Paklaustas, kad nuotrauka akivaizdžiai ne iš derliaus šventės, jis atsakė: „Šeštadienį vyko ansamblio „Wilenka“ koncertas. Buvo atvykę žurnalistai iš Norvegijos, JAV. Įrašiau keletą interviu. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad tokio žmogaus nepažįstu".

Savo ruožtu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovo pavaduotoja Rita Tamašunienė LRT.lt tikino, kad apie šią istoriją nieko nėra girdėjusi ir plačiau jos nepakomentavo.

Tiesa, ji, kaip ir partijos lyderis, teigė, kad B. Bekiero taip pat nežinanti.

„Pirmą kartą girdžiu ir nežinau tokio asmens“, – sakė R. Tamašunienė.

Lenkijos žiniasklaida B. Bekierą vadina aktyviausiu Rusijos ideologo Aleksandro Dugino bendradarbiu ir leidėju. Jis nuolat bendradarbiauja su rusų „Sputnik“ ir yra lankęsis Rusijos Dūmoje, kur reikalavo grąžinti Lvovą Lenkijai.

Jis ne kartą teigė, kad Vilnius yra okupuota Lenkijos provincija ir kad reikia siekti Vilniaus Liaudies Respublikos sukūrimo. Be to, jis yra nacionalbolševikų „Falangos“ lyderis.

Skaityti visą pranešimą