Kėdainiuose neblaivus rūkalius sukėlė gaisrą: apdegusį žmogų gelbėjo kaimynai, evakuota dalis daugiabučio

Prieš 1 metus 75

Trečiadienį vakare didžiulis gaisras kilo Kėdainių miesto P. Lukšio gatvės 2-uoju numeriu pažymėtame daugiabučiame name. Gaisrą gesino sustiprintos ugniagesių pajėgos ne tik iš Kėdainių, bet ir iš Jonavos bei Kauno. Buto savininkas – tikras laimės kūdikis. Neblaivų apdegusį rūkalių iš degančio buto ištempė ir taip jam gyvybę išgelbėjo kaimynai.

Pranešė kaimynai

18 val. 40 min. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų numeriu 112

gautas pranešimas apie tai, kad Kėdainių miesto P. Lukšio g. 2 dega butas. Pranešėjas informavo, kad nežino, ar bute yra žmonių, laiptinė skendi dūmuose, ne visi žmonės gali išeiti iš savo butų, yra įkalinti namuose, o dūmai veržiasi į jų butus, sunku kvėpuoti.

Į nelaimės vietą buvo pasiųstas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis ir antrasis skyriai, automobilinės kopėčios, Pramonės ugniagesių komanda, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Paprašė pastiprinimo

Vos per keletą minučių po nelaimės signalo į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai atliko žvalgybą.

Atvira ugnimi degė butas penktajame aukšte. Laiptinė buvo uždūminta, dūmai veržėsi ir pro kaimyninius butus. Pamainos vadas, matydamas situaciją, paprašė siųsti papildomą KOAP grandį – gelbėtojus su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis.

Tuomet į Kėdainius buvo pasiųsta Jonavos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bei štabo automobilis iš Kauno.

Ištraukė kaimynai

Iš vienos namo pusės gelbėtojai pastatė automobilines kopėčias, gaisro gesinimas vyko pro langą, kiti gelbėtojai į gaisro židinį ėjo pro laiptinę.

Paaiškėjo, kad degančiame bute buvo vyras, tačiau jį, apdegusį ir prisikvėpavusį dūmų, iš buto ištraukė ir taip jo gyvybę išgelbėjo kaimynai.

Vyrą ugniagesiai išvedė iš namo laiptinės, perdavė greitosios medicinos pagalbos medikams. Tačiau čia vyras šypsojosi, policijos pareigūnai nustatė, kad jis yra neblaivus. Vyras prisipažino, jog bute rūkė ir, ko gero, taip ir kilo gaisras, mat nuo nuorūkos namuose liepsna įsiplieskia ne pirmą kartą.

Dalį evakuavo

Ugniagesiai gelbėtojai spėriai malšino ugnį, specialiu prietaisu buvo vėdinama namo laiptinė, buvo pradaryti langai, dalis namo gyventojų buvo evakuoti, dalis liko butuose – stovėjo šalia langų ir balkonų.

Iš 5 aukšto butų evakuoti 5 žmonės, iš 4 aukšto butų patys išėjo 4 žmonės.

Daugiau medikų pagalbos niekam neprireikė. Padegėlis buvo išvežtas gydymui į ligoninę.

Nuostoliai – didžiuliai

Ketvirtadienio rytą Kauno apskrities gelbėjimo valdybos atstovė Eglė Ruchajienė informavo, jog gaisro nuostoliai išties didžiuliai.

Nukentėjo ir pats gaisro sukėlėjas. Ligoninėje nustatyta, jog gaisro metu 1955 metais gimęs vyras apdegė kairį šoną, ranką ir koją. Gaisro metu išdegė buto (7 m² dydžio) vidus, namų apyvokos daiktai, baldai. Aprūko ir apdegė namo laiptinė, kaimynų durys.

Dūmų detektoriaus namuose nebuvo.

Skaityti visą pranešimą