Kėdainių rajone – naktiniai ugnies liežuviai: degė 20 metrų aukščio vandens bokštas

Prieš 1 metus 56

Pirmadienio vakarą priemiestiniame Keleriškių kaime buvo neramu – čia gaudė ugniagesių gelbėtojų automobilių sirenos, mat buvo skubama gesinti atvira ugnimi degančio nenaudojamo pastato – buvusio vandens bokšto.

Kelios minutės po 21 valandos Bendrąjį pagalbos centrą pasiekė pranešimas, kad Kėdainių rajono Keleriškių kaimo Žiedų gatvėje atvira liepsna dega vandens bokštas.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Pramonės ir Josvainių ugniagesių komandos, automobilinės kopėčios, greitosios medicinos pagalbos medikai.

Atvykus ugniagesiams apleisto nenaudojamo vandens bokšto vidus degė atvira liepsna. Ugniagesiai atliko žvalgybą ir nustatė, kad bokštas mūrinis, 20 m aukščio, apatinė dalis 4 m skersmens, viršutinė dalis su vandens rezervuaru – 6 m skersmens, stogas dengtas skarda.

Ugniagesiai ėmė malšinti ugnį, su automobilinių kopėčių pagalba buvo gesinamas pastato viršus, kiti ugniagesiai vandenį liejo iš apačios.

Vanduo gaisrui gesinti buvo vežamas iš 500 m nuo gaisravietės esančio hidranto.

Ugniagesiai visiškai gaisrą užgesino po vidurnakčio.

Numalšinus liepsnas konstatuota, kad išdegė bokšto viduje buvusios suverstos šiukšlės, nudegė medinės laiptų pakopos per visą bokšto aukštį, taip pat išdegė stogo medinės konstrukcijos, sukrito skardinė stogo danga.

Dėl ko kilo gaisras – tiriama. Neatmetama, kad pastatas galėjo būti padegtas tyčia arba dėl neatsargumo.

Skaityti visą pranešimą