Kaunietis užfiksavo perpildytą konteinerį: už ką mes mokam pinigus?

Prieš 11 mėnesius 98

Naujienų portalo „Kas vyksta Kauneskaitytojai vėl piktinasi dėl perpildytų konteinerių Kaune. Šįkart kauniečiui pro akis nepraslydo šiukšlių kalnas prie konteinerio, esančio V. Krėvės pr. 99 adresu. „Kauno švaros“ atstovai tikina, kad nuvažiavus į vietą ir patikrinus konteinerį, jį rado neužpildytą.

„Prie Petrašiūno šiukšlyno! Gal visur pavogti davikliai? Ar kas čia vyksta? Vaikai prie pat parke žaidžia žaidimus, o čia kvapas koks, karšta lauke. Už ką mes mokam pinigus? Jeigu pagal daviklius vežam, gal sumažins išvežimo kainą! Jau ne kartą kartojasi toks vaizdas“, – piktinosi perpildytą konteinerį V. Krėvės prospekte pastebėjęs kaunietis.

Naujienų portalas dėl minėtu adresu esančio, perpildyto konteinerio kreipėsi į „Kauno švaros“ atstovus, kurie nurodė, jog bendrojo naudojimo konteinerių užpildymą patikrino ir šiandien, gegužės 4d., jį rado neužsipildžiusį. Anot „Kauno švaros“, konteineriai V. Krėvės pr. 99 buvo ištuštinti gegužės 2-ąją 11.36 val., o sekančią dieną, 21.30 val. duomenimis konteinerio užpildymas buvo 58 proc.

/ „Kauno švara“ nuotr.

„V. Krėvės pr. 99 adresu dėl komunalinių atliekų ar pakuočių konteinerių perpildymo skundų neturime. Nurodytu adresu prie konteinerio neretai randame prikrautų stambiagabaričių atliekų. Ne tam skirtoje vietoje besivoliojančios atliekos ne tik rėžia akį, bet ir kelia įvairių pavojų sveikatai – yra tikimybė susižaloti.

Vis dar prie konteinerių galima pamatyti sustatomas baldų lūženas, nudėvėtus santechninius įrenginius. Pavieniai pažeidimai greitai tampa užkrečiami, šalia mažesnių atliekų atitempiamos stambesnės ir taip ima formuotis sąvartynai. “Kauno švara” negali iškart be specialios technikos išvežti stambių gabaritų atliekų. Suprantama, kad jos nepaliekamos ilgam, tačiau jų surinkimas brangina atliekų tvarkymą, o tai reiškia, kad neatsakingi ar piktybiški šiukšlintojai kenkia visiems mums finansiškai“, – teigė „Kauno švara“ atstovė Kristina Parachomikienė.

/ „Kauno švara“ nuotr.

„Kauno švara“ paragino gyventojus prie konteinerių nepalikinėti senų baldų, didelių buities rakandų, virtuvės, vonios įrangos, statybinių atliekų, padangų, žaliųjų atliekų ir pan. O tokiu atveju atliekas reikėtų pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles.

Tokios galimybės neturintiems, „Kauno švara“ siūlo kreiptis į juos ir užsisakyti stambiagabaričių atliekų išvežimo paslaugą, skambinant tel. nr.: +370 699 55328 arba rašant el. laišką – isvezimas@svara.lt. Visa informacija teikiama čia.

„Pastebėjus Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų pažeidėjus, prašome užfiksuoti (fotografuoti, filmuoti) pažeidimą ir nedelsiant kreiptis į skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 (visą parą) arba per policijos elektroninių paslaugų sistemą ePolicija.lt, taip pat informaciją galima pateikti Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos info@aad.am.lt, Viešosios tvarkos skyrių internetiniu adresu, arba į „Kauno švara“ – kokybe@svara.lt.

Pastebėjus perpildytą konteinerį, prašome, teikite informaciją el.paštu kokybe@svara.lt. Dėkojame visiems aktyviems, pilietiškiems Kauno miesto gyventojams, kurie nelieka abejingi gamtos teršėjams ir aktyviai praneša apie gamtą teršiančius asmenis“, – aktyviems kauniečiams dėkojo K. Parachomikienė.

Skaityti visą pranešimą