Kauniečiams pristatoma miesto strategija iki 2030-ųjų

Prieš 2 metus 205

Kauno miesto gyventojai bus supažindinami su Kauno miesto savivaldybės strateginio plėtros plano iki 2030 m. projektu. Balandžio 22 dieną, penktadienį, nuo 10 val. visi kauniečiai kviečiami nuotoliniu būdu stebėti Kauno strateginio plėtros plano iki 2030-ųjų projekto pristatymą. Su parengtu plano projektu, dar iki renginio, miesto gyventojai gali susipažinti kaunas.lt tinklapyje, ar specialiai plano rengimui skirtoje interneto svetainėje 2030.kaunas.lt.

Kaunas stipriai pasikeitė – tapo šiuolaikišku, greitai augančiu miestu. Žmonės tai pastebi ir jaučia – tiek kauniečiai, tiek ir turistai. Miestu vis labiau pasitiki investuotojai, steigiantys ir plėtojantys savo verslus. Noriu pabrėžti, jog dideli pokyčiai prasideda nuo gero planavimo, todėl turime užsibrėžti strateginius plėtros tikslus ir jų kryptingai siekti iki 2030 metų“, – teigia Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis.

Rengiant Kauno miesto strateginį plėtros planą buvo atlikta esamos situacijos ir išteklių analizė, gyventojų nuomonės tyrimai, vyko susitikimai ir viešos diskusijos su Kauno bendruomenių atstovais bei atliktos kitos svarbios analizės.

„Strateginiame plėtros plane, kuris rengiamas ilgiau nei metus, išskirtos pagrindinės aštuonios sritys, kuriose miestas sieks naujo kokybinio proveržio – sveikatos apsauga, švietimas, socialinės paslaugos, ekonomika, kultūra, turizmas ir kitos. Rengiant planą dalyvavo savivaldybės atstovai bei kiti įvairių sričių profesionalai, buvo rengiamos viešos diskusijos. Iš viso prie plano rengimo prisidėjo daugiau nei 100 ekspertų“, – sako bendrovės „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ direktorius Darius Dulskis.

Strateginio plano dokumente pateikiama aplinkos ir išteklių analizė, miesto vizija ir prioritetinės plėtros kryptys, atskirų sričių tikslai, uždaviniai, priemonės, rodiklių sistema, lėšų poreikis ir finansavimo šaltiniai, plano įgyvendinimo ir stebėsenos tvarka, kurios pagalba bus vertinama, kaip sekasi įgyvendinti planą.

„Svarbiausiame miesto dokumente atsižvelgiama ne tik į esamą situaciją ir nuveiktus darbus, bet ir į gyventojų ateities lūkesčius. Plane numatyta vizija iki 2030 m. – Kaunas – sumanus, dinamiškas ir tvarių pokyčių miestas, traukos centras“, – pabrėžia D. Dulskis.

Kaip teigia strateginio plėtros plano rengėjai, kartu su svarbiausiu miesto vizijos siekiu, siekiama užkoduoti ir kitus įvairioms miesto suinteresuotoms šalims svarbius miesto ateities vizijos aspektus – atsakyti į klausimą, koks bus Kaunas gyventojui, verslui, miesto svečiui, mieste veikiančioms įvairioms organizacijoms, miesto partneriams ir kitoms suinteresuotoms šalims.

Kauno miesto savivaldybės tarybos strateginio planavimo komisija pritarė parengtam strateginio plėtros plano projektui, kuris po paskutinio viešo svarstymo dar gali būti patobulintas. O galutinis Kauno miesto strateginis plėtros planas bus teikiamas miesto tarybai tvirtinti. Tikimasi galutinį planą miesto taryboje patvirtinti gegužės mėnesio pabaigoje.

Pastabas strateginiam plėtros plano iki 2030 m. projektui galima teikti iki balandžio 20 d. svetainėje kaunas.lt nurodyta tvarka.

Kauno miesto savivaldybė Kauno miesto strateginį plėtros planą iki 2030 m. rengia kartu su UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ bei UAB „Civitta“.

Skaityti visą pranešimą