Kauniečiai apstulbę: už darbus sumokėta 5,5 mln. eurų ir jau reikia remonto naujojo stadiono prieigoms?

Prieš 1 metus 100

Kauniečiai nustėro išgirdę, kad vos baigto atnaujinti Dariaus ir Girėno stadiono prieigos vėl bus kasinėjamos, nes esą reikia nutiesti vandentiekio tinklus. Paaiškėjo, kas čia vyks.

Neseniai savivaldybės interneto svetainėje pasirodė informacija, kad galima susipažinti su vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklų Perkūno alėjos 5 sklype statybos projektiniais pasiūlymais.

Projektą rengia savivaldybės įmonė „Kauno planas“. Pamatę pateiktą informaciją kauniečiai ėmė piktintis manydami, kad ketinama iškasinėti Sporto gatvės bei Dariaus ir Girėno stadiono prieigas ir tiesti nuotekų ir vandentiekio tinklą.

„Pagal pateiktus brėžinius matyti, kad darbai bus atliekami toje teritorijoje, kur atnaujinimo darbai buvo baigti visai neseniai. Jie kainavo 5,5 milijono eurų“, – stebėjosi kaunietis Gintautas Kepežinskas.

Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas

Vyras svarstė, kad tiesiant nuotekų tinklą vyks kasinėjimo darbai, kurių metu bus ardoma naujai paklota Sporto gatvės ir stadiono prieigų danga, išmontuoti suolai ir apšvietimo stulpai.

Po kasinėjimo danga bus vėl klojama lopais, todėl kokybiškai tai atlikti vargu ar pavyks.

Daugiau šia tema

  • Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas

  • Žmonės renkasi į stadioną

„Labai keista, kad vandentiekio ir nuotekų tinklai nebuvo pakloti prieš šią teritoriją atnaujinant“, – gūžčiojo pečiais kaunietis.

Savivaldybės įmonės „Kauno planas“ vadovas Giedrius Sarapinas priminė, kad Dariaus ir Girėno stadionas – išskirtinės svarbos bei dydžio objektas visai Lietuvai ir jo rekonstrukcijos projektas šalia Kauno Ąžuolyno buvo ypač sudėtingas. Jis sėkmingai įgyvendintas ir baigtas.

Požeminiai vandentiekio ir lietaus nuotekų tinklai, pasak „Kauno plano“ vadovo, minimoje teritorijoje jau įrengti ir puikiai funkcionuoja.

„Atlikus kadastrinius matavimus paaiškėjo, kad jų buvo nutiesta 5 procentais daugiau, nei numatyta techniniame projekte. Reikia patikslinti ir deramai sutvarkyti dokumentus, todėl projektas ir viešinamas. Jokie realūs kasinėjimo darbai nevyks“, – teigė G. Sarapinas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą