KAM: Ukrainos karinėms jūrų pajėgoms perduoti radiolokacinės įrangos komplektai

Prieš 7 mėnesius 257

Krašto apsaugos ministerija (KAM) praneša, kad Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos antradienį perdavė Ukrainos karinėms jūrų pajėgoms radiolokacinės įrangos komplektus.

Radiolokacinės įrangos komplektai yra skirti užtikrinti jūros stebėjimą ir vystyti jūrinės aplinkos suvokimo pajėgumą. Ši įranga išsiųsta atsižvelgiant į Ukrainos karinio laivyno poreikius ir prašymą.

„Ši parama sustiprins Ukrainos jūrų stebėjimo pajėgumus ir padės geriau suvokti situaciją jūroje. Rusijos karo niokojamai Ukrainai šie radiolokaciniai įrenginiai bus svarbūs siekiant tiek apsaugoti jos teritorinius vandenis, tiek užtikrinti jos piliečių saugumą“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Be nuolat perduodamos karinės technikos ir įrangos Lietuva taip pat aktyviai apmoko ukrainiečių karius, teikia ukrainiečiams gydymą ir reabilitaciją, rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus, nurodo ministerija.

Pažymėtina, kad Lietuva jau yra sudariusi ir ilgalaikės paramos planą. 2024–2026 metams yra numatytas naujas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas.

Skaityti visą pranešimą